Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

eSkat

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er eSkat?

eSkat er en digital platform, der fungerer som dit personlige skattekort online. Dette kort spiller en central rolle, især når du skal optage lån eller modtage professionel økonomisk rådgivning, da det indeholder alle nødvendige skatteoplysninger.

Konceptet bag eSkattekortet er enkelt: Det er en elektronisk version af dine skatteoplysninger, herunder din trækprocent og andre relevante detaljer om lønindeholdelse. Det interessante ved eSkattekortet er, at det primært udstedes elektronisk og kun sendes direkte til dem, der har et officielt “abonnement” – typisk din arbejdsgiver eller det lønservicebureau, som håndterer dine lønoplysninger.

Et “abonnement” i eSkat-sammenhæng henviser til situationen, hvor en arbejdsgiver indsender ansættelsesoplysninger til eIndkomst systemet. Ved at gøre dette, modtager de automatisk det nødvendige eSkattekort for den pågældende medarbejder. Denne proces sikrer, at den rette mængde skat trækkes fra medarbejderens løn korrekt og rettidigt.

“Abonnenten” refererer her til den enhed, typisk en virksomhed eller et lønservicebureau, der står for at indsende ansættelsesdataene. Disse er dem, der i sidste ende modtager eSkattekortet og sørger for, at skatten bliver korrekt indberettet og betalt.

At forstå eSkat og dets mekanismer er vigtigt for både arbejdsgivere og ansatte. Det sikrer, at alle skatteoplysninger håndteres effektivt og digitalt, hvilket simplificerer mange af de processer, der traditionelt har været forbundet med papirbaserede skattekort. Ved at bruge eSkat, sikrer du en mere strømlinet og fejlfri håndtering af dine skatteoplysninger.

Valg af korrekt eSkattekort til lønberegning

Når det kommer til lønberegning, er det vigtigt at vælge det rette eSkattekort, især hvis der har været ændringer, såsom opdateringer i forskudsregistreringen. Valget mellem hvilket eSkattekort der skal anvendes, afhænger af, om dine medarbejdere er forudlønnede eller bagudlønnede.

For bagudlønnede medarbejdere, som er det mest udbredte scenario, er reglen klar: Brug det eSkattekort, som er gyldigt på tidspunktet for lønudbetalingen. Dette sikrer, at de skattemæssige fradrag og bidrag er korrekt anvendt i overensstemmelse med medarbejderens aktuelle skattestatus.

På den anden side, for medarbejdere der modtager deres løn forud – det vil sige, før selve lønperioden begynder – skal du anvende det eSkattekort, der er gældende fra starten af lønperioden. Dette tilfælde er mindre almindeligt, men det er afgørende at anvende det korrekte eSkattekort for at undgå fejlagtig skatteberegning.

Som arbejdsgiver, eller gennem dit lønbureau, er det vigtigt at holde styr på disse detaljer for at sikre en præcis og retfærdig lønberegning for alle dine ansatte, samtidig med at overholde gældende skatteregler og regulativer. Ved at følge disse retningslinjer styrker du din virksomheds overensstemmelse med skattelovgivningen og understøtter en gennemsigtig lønproces.

Sådan fungerer eSkat

For at tilgå eSkat, kræves en digital signatur sammen med NemID. Dette sikkerhedstrin er afgørende for at garantere, at du er den eneste, der har adgang til dine personlige skatteinformationer. 

Når du har din digitale signatur og NemID parat, kan du logge ind på Skattestyrelsens platform og få fuld adgang til dine skatteoplysninger. Herfra tilbydes du muligheden for nemt at overføre dine skattedata direkte til din bank ved at indtaste dit kontonummer og vælge de specifikke oplysninger, du ønsker at sende.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Overførsel af eSkat til din bank

For at integrere eSkat med din bank, skal du følge en simpel proces:

  1. Skaf en digital signatur samt NemID.
  2. Brug dit NemID til at logge ind på Skattestyrelsens hjemmeside.
  3. Gå til afsnittet ‘eSkat’ på siden.
  4. Indtast dit bankkontonummer og markér de oplysninger, du ønsker at dele.
  5. Bekræft og gennemfør overførslen af oplysninger til din bank.

Anvendelsesmuligheder for eSkat

eSkat tjener flere formål, herunder rådgivning og kreditvurdering. Dette digitale system muliggør en problemfri levering af indkomstoplysninger og årsopgørelser direkte fra Skat til de relevante systemer, som for eksempel banker, når du skal have rådgivning eller gennemgå en kreditvurdering. Dette er særligt nyttigt i situationer, hvor du skal ansøge om forskellige typer af lån. Tidligere krævede dette en manuel indsendelse af dokumenter som lønsedler og årsopgørelser. Med eSkat kan låneudbydere hurtigt og sikkert indhente de nødvendige oplysninger direkte fra Skat, hvilket eliminerer behovet for det omfattende papirarbejde og fremskynder hele låneprocessen.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Fordele ved eSkat

eSkat byder på adskillige fordele, der gavner både den almindelige borger og de finansielle institutioner:

  • Effektivitet og bekvemmelighed: Med eSkat undgår du det besværlige papirarbejde forbundet med traditionelle skatteprocesser. Hele proceduren foregår online, hvilket betyder, at du kan håndtere dine skatteoplysninger hurtigt og nemt med blot et par klik.
  • Forbedret sikkerhed: Takket være integrationen af digital signatur og NemID, er du sikret, at kun du kan tilgå dine skatteoplysninger. Dette lag af sikkerhed beskytter dine data mod uautoriseret adgang og misbrug.
  • Opdaterede oplysninger: En af de største fordele ved eSkat er adgangen til altid aktuelle skatteoplysninger. Du behøver ikke længere at frygte forældede data, da systemet automatisk ajourfører dine oplysninger.
  • Bedre finansielt overblik: Med eSkat integreret i din bank får du et klart og overskueligt billede af din skattesituation. Dette hjælper dig med at forstå, hvor meget du har betalt i skat, og om du eventuelt kan forvente at modtage penge tilbage. Denne transparens bidrager til en bedre økonomisk planlægning og forvaltning.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om eSkat

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

eSkat er en digital service, der giver dig adgang til dine skatteoplysninger online. Det fungerer som et elektronisk skattekort, der indeholder vigtige detaljer om din skattesituation, såsom trækprocent og andre relevante skatteoplysninger. Denne platform gør det nemt for dig at håndtere dine skatteforhold digitalt, hvilket eliminerer behovet for papirbaserede skattekort.

For at tilgå eSkat, skal du have en digital signatur og et NemID. Disse sikkerhedselementer sikrer, at kun du kan få adgang til dine personlige skatteoplysninger. Når du har disse, kan du logge ind på Skattestyrelsens hjemmeside og få fuld adgang til dine oplysninger, samt overføre nødvendige data direkte til din bank.

Valget af eSkattekort til lønberegning afhænger af, om dine medarbejdere er forudlønnede eller bagudlønnede. For bagudlønnede medarbejdere bruger du det eSkattekort, der er gyldigt på udbetalingstidspunktet. For forudlønnede medarbejdere anvender du derimod det kort, der er gyldigt fra starten af lønperioden.

For at overføre eSkat-oplysninger til din bank, skal du først sikre dig en digital signatur og NemID. Log ind på Skattestyrelsens hjemmeside, vælg ‘eSkat’ i menuen, indtast dit bankkontonummer, vælg de oplysninger, du ønsker at overføre, og bekræft overførslen. Dette gør det muligt for din bank at få adgang til de nødvendige skatteoplysninger.

eSkat kan anvendes til en række formål såsom rådgivning og kreditvurdering. Det er et effektivt værktøj, der tillader hurtig og sikker levering af indkomstoplysninger og årsopgørelser direkte fra Skat til banker eller låneudbydere. Dette er især nyttigt, når du skal ansøge om lån, da det minimerer det administrative arbejde og fremskynder processen.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: