Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

ERP System

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er et ERP system?

Et ERP system er et omfattende administrativt IT-system, der styrer hele forsyningskæden fra produktion, lager og indkøb til salg og økonomistyring. ERP er forkortelsen for Enterprise Resource Planning. Hvor termer som økonomi- eller regnskabssystemer primært fokuserer på finans, salg og indkøb, omfatter et ERP system en bredere funktionalitet. Som en slags “storebror” til regnskabsprogrammer integrerer et ERP system mange af virksomhedens nøglefunktioner, herunder økonomi, salg, lager, logistik, indkøb og projektstyring. Med kun ét ERP system, som alle virksomhedens afdelinger arbejder i, opnår man en mere effektiv arbejdsproces og et mere sammenhængende workflow.

Har du brug for hjælp til din økonomistyring? I Stadsrevisionen ved vi, at økonomi kan være en vanskelig størrelse, og derfor er der en række fordele ved at lade en ekstern regnskabsafdeling håndtere ens økonomi. Vi tilbyder altid en fast og personlig rådgiver, der tilpasser sig lige netop dig og dine behov. 

Er du klar til professionel hjælp til din virksomheds økonomistyring?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med certificeret og specialiseret faglighed.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvad bruger man et ERP system til?

Formålet med at bruge et ERP system er at integrere virksomhedens arbejdsprocesser i ét system. Ved at bruge et ERP system kan man skabe en mere effektiv og problemfri hverdag. For eksempel er kundedata tilgængelige på tværs af hele ERP systemet, så man nemt kan yde support, oprette fakturaer eller foretage salg uden at miste oplysninger i overleveringen mellem afdelinger.

Et ERP system holder medarbejderne opdaterede på tværs af alle afdelinger og funktioner. Hvis en servicetekniker registrerer et produktsalg ude i felten, bliver lagerbeholdningen straks opdateret, og indkøbere kan modtage automatiske advarsler, når beholdningen falder under et genbestillingsniveau. Dette gør det muligt at bestille varer i god tid og samtidig optimere lagerbeholdningen.

ERP systemer giver også mulighed for mere præcise prognoser og planlægning, da man kan integrere fremtidige varebehov fra for eksempel markedsføringstiltag. På denne måde hjælper ERP systemet med at skabe overblik, optimere arbejdsprocesser og effektivisere ressourcestyringen.

Hvilker typer ERP systemer findes der?

De fleste virksomheder anvender i dag forskellige administrative IT-systemer som ERP, CRM og BI til at lette de administrative opgaver. Danmark har en stærk tradition for at udvikle ERP systemer, og klassiske eksempler inkluderer Navision, Axapta, Concorde XAL og C5, som nu alle er blevet en del af Microsofts Dynamics 365 Business Central og Dynamics 365 for Financials and Operations.

Disse løsninger er integreret med CRM-platformen Dynamics 365 for Sales. CRM, der står for Customer Relationship Management, var oprindeligt en separat kategori, men ERP og kundestyring er blevet så tæt forbundne, at de to systemer nu smelter sammen for at optimere virksomhedens samlede effektivitet.

Hvilke forretningsfunktioner kan optimeres med ERP?

Et ERP system kan optimere mange centrale funktioner på tværs af din virksomhed og nedbryder samtidig barriererne mellem salg og administration. Det gør det muligt at tilpasse ERP systemet til ændrede forretningsprioriteter. De mest betydningsfulde forretningsfunktioner, som et ERP system kan optimere, inkluderer bl.a. følgende:

Handel

Dem, der står for detailhandel i dag, står over for mange udfordringer, men et ERP system kan tilbyde en samlet handelsløsning, der integrerer back-office, butiksoplevelse og digitale platforme. Kunderne får igennem ERP systemet en skræddersyet og problemfri shoppingoplevelse gennem bl.a. AI-baserede anbefalinger, mens detailhandlerne forbedrer medarbejdernes produktivitet, reducerer risikoen for snyd og driver vækst.

Finans

Moderne ERP systemer kan øge rentabiliteten og gøre det lettere at overholde standarder. ERP systemer kan give adgang til dashboards og AI-baserede indsigter, der sikrer et klart overblik over økonomien og adgang til data i realtid, uanset hvor man befinder sig. ERP systemet minimerer manuel dataindtastning ved at automatisere daglige opgaver og indeholder sporingsfunktioner, der hjælper med at sikre overholdelse af lovmæssige krav.

Personale

Moderne ERP systemer kan også give værktøjer til at administrere firmadata og strømline HR-opgaver som lønudbetaling, ansættelse og medarbejderstyring. Med dem kan det blive nemmere at fastholde, rekruttere og motivere medarbejderne. Samtidig hjælper de med at overvåge præstationer og identificere potentielle personalemæssige udfordringer.

Fremstillingsvirksomhed

Denne ERP-funktion forbedrer forretningskommunikation og automatiserer daglige opgaver via robotteknologi. Det gør det muligt for producenter at imødekomme kundebehov og håndtere ressourcer gennem dataadgang i realtid. ERP systemet optimerer projektstyring, omkostningsstyring og produktionsplanlægning.

Forsyningskæde

Virksomheder, der stadig indtaster data manuelt og sporer lager fysisk, kan spare tid og penge ved at automatisere disse processer med et ERP system. Moderne forsyningskædeløsninger inkluderer dashboards, business intelligence og IoT-teknologi (Internet of Things), der forbedrer lagerstyringen.

ERP til små og store virksomheder

Med det brede udvalg af ERP systemer på markedet findes der løsninger til både små iværksættere og større virksomheder med mange afdelinger. For enkeltmandsvirksomheder fungerer et ERP system typisk som et regnskabssystem til at lette bogføringen. Produktionsvirksomheder kan bruge et ERP system til at skabe overblik over kundebestillinger, lagerbeholdning og produktion. På den måde kan medarbejderne følge med i, om lagerbeholdningen opfylder behovet, eller om der skal bestilles råmaterialer til opfyldelse af ordrer.

Det kan også lette bogføringsprocessen at have en professionel til at gøre det. Det vil vi meget gerne hjælpe dig med i Stadsrevisionen, så du kan gøre det, du er god til imens. Vi har branchebestemte revisorer og har et hold på + 23 revisorer, bogholdere og rådgivere, så vi kan hjælpe dig med lige netop det, du har brug for. 

Ønsker du hjælp til din virksomheds bogføring?

Kontakt os – en af Danmarks bedst bedømte – for skræddersyet hjælp.

Store virksomheder kan med fordel bruge ERP systemer ved at optimere interne arbejdsprocesser, automatisere dataindtastning og sikre præcis afrapportering. En veldesignet ERP-løsning kan skaleres efter virksomhedens behov, så vigtig data om kunder og virksomheden forbliver intakt, uanset hvor meget virksomheden vækster. Det betyder, at et ERP system kan støtte virksomheder fra opstartsstadiet til en eventuel global ekspansion.

Virksomhedens data om kunder, produkter og medarbejdere kan nemt følge med evt. flytninger, da online data gør det nemt at overføre til den nye ejers ERP system. Et ERP system kan derfor både støtte virksomheden i daglig drift og ved eventuel overdragelse.

Hvordan bliver ERP en del af virksomheden?

Hvis din virksomhed er nystartet og ønsker vækst, kan du tidligt implementere et professionelt ERP system fremfor blot at anvende Excel-ark til regnskab og lagerstyring. Du kan vælge et ERP system, der kan udvides og give overblik, selv hvis virksomheden vokser hurtigt.

For virksomheder med et ældre ERP system, der ønsker at skifte til et nyere, er dataoverførsel afgørende. Selv med forskellige versioner af samme ERP system er en dataoverførsel normalt nødvendig. Det kan kræve et omfattende migreringsprojekt, selvom nogle værktøjer kan forenkle processen, fx ved overførsel fra tidligere versioner af NAV eller C5 til Dynamics 365 Business Central.

Mange virksomheder ønsker at integrere ERP systemet med andre løsninger eller udstyr som webshops, lagersystemer, scannere, CRM og produktionsudstyr. I disse tilfælde er det vigtigt at vælge et ERP system med eksisterende integrationer til disse løsninger for at undgå ekstraudgifter til udvikling.

Hvad er forskellen på ERP system og CRM?

ERP systemet har til formål at reducere virksomhedens overordnede omkostninger ved at effektivisere arbejdsgange og forretningsprocesser og dermed reducere mængden af ressourcer der bruges på at drive virksomheden. CRM systemet har derimod til formål at øge profitten ved at øge virksomhedens salgsvolumen.

Hvordan ved man, om man har brug for et nyt ERP system?

Hvis du overvejer, om det er tid til at skifte dit ERP system, så kan de her tegn være med til at fortælle dig, om du bør investere i en ny software:

De grundlæggende funktioner hæmmer vækst

Hvis du føler, at de basale funktioner i dit nuværende ERP system ikke længere understøtter din udvidelse på markedet eller global vækst, kan det være tid til at opgradere til et ERP system, der tilbyder større fleksibilitet og mulighed for vækst.

Du arbejder med isolerede systemer

Teknologien ændrer sig konstant, og nogle systemer fungerer ikke længere optimalt sammen. Hvis dit regnskabsprogram ikke længere er kompatibelt med det gamle HR-system, kan det nogle gange være spild af tid og ressourcer at forsøge at få dem til at arbejde sammen. Et samlet ERP system kan integrere de forskellige systemer i én løsning.

Kundernes forventninger bliver ikke opfyldt

Hvis dine medarbejdere og kunder arbejder fra deres telefon, men dit ERP system ikke kan tilpasses til deres behov, så invester i en løsning, der opfylder moderne forventninger. Medarbejderne har brug for værktøjer til succes, og kunderne forventer en moderne service. Ved at implementere et nyt ERP system kan du sikre konkurrencefordele og forbedret kundetilfredshed.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om ERP system

Et ERP system, forkortet fra Enterprise Resource Planning, er en softwareløsning, der integrerer alle de primære processer, der er nødvendige for at køre en virksomhed, herunder økonomi, lager, produktion, salg og marketing i én samlet database, applikation og brugergrænseflade. ERP systemer hjælper virksomheder med at strømline processer og opnå større effektivitet ved at samle disse funktioner i ét system.

Hovedforskellen mellem et ERP system og et CRM (Customer Relationship Management) system er deres primære fokus. Mens et ERP system har til formål at integrere og optimere alle forretningsprocesser i virksomheden, fokuserer et CRM system specifikt på kundeinteraktioner, salg og marketing. CRM hjælper med at forbedre relationer og interaktioner med kunder, mens ERP systemet optimerer og automatiserer virksomhedens interne operationer.

De mest almindelige moduler i et ERP system inkluderer:

Et finansmodul, der håndterer alle aspekter af virksomhedens økonomi og regnskab.

Et produktionsmodul, der optimerer produktionsprocesser og planlægning.

Et lagermodul, der styrer lager og forsyningskæde.

Et Human Resources (HR) modul, der administrerer medarbejderoplysninger, lønninger og rekruttering.

Ja, Microsoft Dynamics tilbyder forskellige ERP løsninger, herunder Dynamics 365 Business Central og Dynamics 365 for Finance and Operations. Disse systemer leverer avancerede ERP-funktioner, der hjælper virksomheder med at integrere og administrere deres økonomiske, logistiske og kommercielle processer mere effektivt.

Et ERP system centraliserer virksomhedsdata og giver omfattende analyser og rapportering, hvilket giver ledere og beslutningstagere præcis og opdateret information. Ved at have adgang til realtidsdata og tendenser kan ERP systemer hjælpe med at forbedre beslutningsprocesser, øge produktiviteten og fremme vækst. Dette er afgørende for virksomheder, der ønsker at reagere hurtigt på markedets forandringer og optimere deres operationer.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: