Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Erhvervsforsikringer

Som selvstændig eller virksomhedsejer er det essentielt at have erhvervsforsikringer for at sikre både dig og din forretning. En erhvervsforsikring tilbyder muligheden for at samle alle dine forsikringsbehov i en pakkeløsning, hvilket effektiviserer processen og potentielt kan reducere omkostninger samt administrative byrder.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en erhvervsforsikring?

Erhvervsforsikringer tilbyder en valgfri beskyttelse for ejere og selvstændige erhvervsdrivende, som ønsker at sikre deres virksomhed mod en række potentielle skader og tab. Dette koncept refererer til den samlede pakke af forsikringer, der beskytter virksomheden mod hændelser som vandskader, brand, tyveri, økonomisk driftstab og juridiske udfordringer. Det er vigtigt at bemærke, at erhvervsforsikringer fokuserer på virksomhedens sikkerhed og ikke dækker indehaveren personligt.

Nødvendige forsikringer for din virksomhed

I forlængelse af det forrige afsnit er det væsentligt at forstå, at en erhvervsforsikring samler beskyttelsen mod de primære risici, som din virksomhed kan stå over for. Ved at vælge en erhvervsforsikring undgår du at skulle tegne adskillige separate forsikringer for hvert risikoområde.

For erhvervsdrivende findes der specifikke forsikringer, som er obligatoriske ved lov, og som derfor ikke indgår i de frivillige erhvervsforsikringer. Det er stadig afgørende at have disse lovpligtige forsikringer på plads, men en erhvervsforsikring kan udvide dækningen og give yderligere tryghed.

De lovpligtige forsikringer for virksomheder inkluderer:

  • Erhvervssygdomsforsikring
  • Ansvarsforsikring for firmabiler
  • Rådgiveransvarsforsikring
  • Arbejdsskadeforsikring

Det er obligatorisk for erhvervsdrivende at have disse forsikringer, hvis deres virksomhed opfylder visse betingelser – for eksempel er ansvarsforsikring for firmabiler kun relevant, hvis virksomheden ejer en eller flere firmabiler.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Dækningsområder for erhvervsforsikring

Valget af forsikringsselskab kan have indflydelse på, hvilke specifikke områder du kan forsikre din virksomhed imod, men generelt tilbyder de fleste selskaber dækning inden for sammenlignelige områder. Her er en oversigt over de typiske dækningsområder, som erhvervsforsikringer dækker:

  • Brandforsikring
  • Tyverisikring 
  • Vandskadesikring
  • Dækning ved driftstab
  • Erhvervs- og produktansvarsforsikring
  • Hærværkssikring
  • Retshjælpsforsikring
  • Forsikring af maskiner og IT-udstyr
  • Nøglepersonforsikring
  • Forsikring af bygningsglas og/eller inventarglas

Forsikringsselskaber giver dig ofte mulighed for at tilpasse din erhvervsforsikring til din virksomheds specifikke behov. For eksempel, hvis du driver en detailhandel, kan det være essentielt at inkludere dækning for tyveri, brand og hærværk.

Fordele ved at have erhvervsforsikring

Hovedårsagen til at investere i erhvervsforsikringer er for at beskytte din virksomheds fremtid mod uventede hændelser eller uheld, som kan have alvorlige økonomiske konsekvenser. Uden en sådan forsikring kan din virksomhed stå overfor store økonomiske udfordringer, hvis den oplever brandskade, tyveri, eller driftstab som følge af for eksempel en pandemi. At have erhvervsforsikringer sikrer, at din virksomhed er bedre forberedt og økonomisk sikret mod disse risici.

Prisfastsættelse af erhvervsforsikring

Prisen på erhvervsforsikringer varierer betydeligt mellem forskellige virksomheder, da forsikringsselskaber tager højde for en række faktorer for at vurdere risikoen og de potentielle omkostninger ved at dække eventuelle skader. Derfor vil prisen på din erhvervsforsikring sandsynligvis ikke matche prisen, som en anden virksomhed betaler. Risikovurderingen baseres på faktorer såsom:

  • Antallet af forsikringer du vælger at tegne
  • Værdien af de genstande, der skal forsikres
  • Sandsynligheden for, at der opstår skadesituationer
  • Antal ansatte i virksomheden
  • Virksomhedens branche
  • Og mange andre specifikke forhold ved din virksomhed

Det anbefales kraftigt at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber for at sammenligne priser og dækninger, før du træffer en beslutning. Dette giver dig et mere nuanceret grundlag for at vælge den erhvervsforsikring, der bedst matcher din virksomheds behov og risikoprofil.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Moms på erhvervsforsikringer

I Danmark er erhvervsforsikringer, ligesom forsikringer generelt, fritaget for moms. Det betyder, at når du tegner en erhvervsforsikring, opkræves der ikke moms af præmien, og du har dermed ikke mulighed for at trække moms fra i forbindelse med forsikringsomkostningerne. Dette er vigtigt at have med i overvejelserne, når du budgetterer med omkostningerne til erhvervsforsikringer, da det påvirker den samlede udgift for din virksomhed.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Erhvervsforsikringer

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En erhvervsforsikring beskytter virksomheder mod økonomiske tab forårsaget af skader, tyveri, ansvar, og andre uforudsete hændelser. Denne forsikring hjælper med at sikre, at din virksomhed kan fortsætte sin drift selv efter uventede situationer.

Visse forsikringer er obligatoriske ved lov for virksomheder, herunder erhvervssygdomsforsikring, ansvarsforsikring for firmabiler, rådgiveransvarsforsikring, og arbejdsskadeforsikring. Disse er nødvendige, hvis din virksomhed opfylder specifikke betingelser, som f.eks. ejerskab af firmabiler. Selvom disse forsikringer er obligatoriske, anbefales det at supplere med erhvervsforsikring for bredere dækning og yderligere tryghed.

En erhvervsforsikring dækker typisk områder som brand, tyveri, vandskade, driftstab, erhvervs- og produktansvar, hærværk, retshjælp, maskin- og IT-udstyr, nøgleperson, samt bygnings- og inventarglas. Forsikringsselskaber tilbyder mulighed for at tilpasse dækningen efter din virksomheds behov.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: