Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

EBay

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er eBay?

eBay er en global online markedsplads, der tilbyder en platform til køb og salg af varer gennem både auktioner og direkte forbrugersalg. eBay er populært blandt både private sælgere og professionelle forhandlere, der bruger platformen som en primær salgskanal. eBay opererer i adskillige lande, hvilket giver brugere mulighed for at søge efter produkter lokalt ved at indtaste deres postnummer, eller de kan vælge at udvide deres søgning til at omfatte nationale og internationale lister.

Siden eBay blev grundlagt i 1995, har det udviklet sig til at være en velkendt aktør på globalt plan. Selv personer, der aldrig selv har handlet på eBay, er ofte bekendt med platformen gennem mediernes dækning eller fra omtaler i populærkulturen

Hvem kan få en eBay-konto?

En eBay-konto er tilgængelig for enhver, der ønsker at engagere sig i køb eller salg af varer. Det er gratis at oprette en eBay-konto, men der kan pålægges gebyrer for sælgere, herunder fortegnelsesgebyrer og andre omkostninger, der afhænger af salgsprisen og varigheden af produktets listning. eBay tilbyder en platform, hvor både nybegyndere og erfarne sælgere kan finde værktøjer til at optimere deres handel og maksimere deres succes på eBay’s populære online markedsplads.

Hvad er en eBay-butik?

En eBay-butik tilbyder sælgere en mere integreret e-handelsoplevelse sammenlignet med traditionelle enkeltstående eBay-lister. eBay-butikker gør det muligt for virksomheder at fremvise et bredt udvalg af deres produkter på én samlet side, der kan tilpasses for at afspejle deres unikke brand. Når du besøger en sælgers profil og ser et ikon formet som en rød dør, fører dette dig direkte ind i sælgerens eBay-butik.

At starte en eBay-butik kan være en effektiv måde at etablere en online virksomhed på, idet eBay tilbyder adgang til brugervenlige værktøjer til opbygning og tilpasning af din butiksfront. Dette kan være særligt tiltalende for dem, der ønsker at udvide deres online tilstedeværelse og maksimere deres salg gennem eBay.

Processen med at oprette en ny virksomhed, lave regnskab og bogføring kan være problematisk og svært at få et overblik over. I Stadsrevisionen har vi branchebestemte revisorer, der matcher dig og dine behov og kan hjælpe dig i processen!

Mangler du hjælp til din nye onlines virksomheds regnskab?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med tilfredshedsgaranti.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan sælger jeg på eBay?

Når du ønsker at optimere dit salg på eBay, er der flere effektive strategier, du kan anvende for at forbedre dine salgsresultater og omdømme på platformen.

Vis, at du er troværdig på eBay

På eBay er det ofte sådan, at nye sælgere oplever færre salg sammenlignet med deres mere erfarne konkurrenter. Dette skyldes primært, at købere har en tendens til at stole mere på sælgere med et solidt track record af positiv feedback inden for eBay’s feedback-system. Som ny sælger kan det være en udfordring at opbygge troværdighed hurtigt, men nøglen ligger i konsekvent at levere fremragende kundeservice og være tålmodig. Her er nogle praktiske tips for at forbedre din feedback-score:

Start med at sælge små, overkommelige varer for at opbygge et højt volumen af transaktioner på eBay hurtigt.

Forsøg at sende dine produkter inden for 24 timer efter købet for at fremme positive anmeldelser.

Pak dine varer omhyggeligt for at sikre, at de ankommer i perfekt stand.

Vær hurtig til at reagere på kundehenvendelser på eBays hjemmeside.

Håndter eventuelle refusionskrav godt og professionelt, og anmod om returnering af varer ved dyrere transaktioner for at undgå svindel på eBay.

Fokus på gode produktbilleder

Billeder af høj kvalitet kan markant øge dine chancer for et salg på eBay. Det er vigtigt at præsentere dine produkter på en måde, der ikke alene viser produktet, men også i brug hvis muligt. Overvej følgende, når du tager billeder:

Sørg for god belysning for at fremhæve produktets detaljer.

Brug en neutral og professionel baggrund.

 

Lær at fange produktets detaljer effektivt.

Sammenlign dig med andre på eBay

For at sætte konkurrencedygtige priser på dine eBay-listings, kan du undersøge, hvad andre eBay-sælgere opkræver for lignende produkter. Gør brug af dette til at optimere dine egne listings ved at observere:

Hvordan andre sælgere tager deres produktfotos.

Formateringen af deres produktbeskrivelser.

Om de auktionerer deres varer ud.

Du kan godt blive inspireret af andre eBay-sælgeres metoder, men undgå direkte kopiering; dette er både uetisk og kan skade dit eBay-brand på længere sigt.Skriv overbevisende produktbeskrivelser

Du behøver ikke starte hver produktbeskrivelse fra bunden, når du laver en annonce på eBay. Brug beskrivelser fra lignende produkter som en skabelon, men sørg for at tilpasse teksten, så den bliver unik for dit produkt. Dette sparer tid og sikrer, at dit indhold er originalt, hvilket forbedrer dine SEO-indsatser på eBay.

Bliv en PowerSeller

Det kræver dedikation og stabil kundeservice af højkvalitet for at opnå eBays status som PowerSeller. eBay tildeler PowerSeller-status til sælgere, der lever op til visse kriterier:

Man skal have opnået mindst 98% positive feedback på eBay.

Man skal  solgt mindst 100 produkter og genereret mindst $3,000 i salg over det seneste år på eBay.

Været aktiv på eBay i mindst 90 dage.

At opnå denne status tager tid, men fordelene, det medfører, kan være værdifulde for din eBay-forretning.

Hvad er godt at sælge på eBay?

Computerspil

Computerspil kan være en guldgrube for eBay-sælgere. Hvis du har gamle spil eller har flair for at finde gode tilbud på brugte spil, kan dette være en profitabel niche for dig. Online salg af videospil er relativt simpelt, da det er let at vurdere spillets tilstand ud fra billeder. Det er vigtigt at tage skarpe billeder af både spillets forside og bagside. Vær åben om eventuelle skader, såsom ridser på disken, og inkluder disse i varebeskrivelsen for at opretholde gennemsigtighed. På eBay falder videospil under elektronikkategorien i gebyrplanen, hvor eBay opkræver 8% af salgsprisen på ordrer op til $50 og yderligere 5% af enhver beløb derover.

Sundheds- og skønhedsartikler

I 2020 genererede sundheds- og skønhedsbranchen indtægter på $483 milliarder, hvilket gør den til en af de mest lukrative industrier globalt. eBay er et fremragende sted at markedsføre disse produkter, da platformen allerede har et stort publikum af potentielle købere. Overvej at sælge følgende sundheds- og skønhedsprodukter på eBay: Børster , makeup, hudplejeprodukter, parfumer, badeartikler, neglepleje, osv. 

Det anbefales at sælge nye, uåbnede produkter fra troværdige leverandører for at sikre produktets sikkerhed og hygiejne, da brugte artikler kan være svære at sanere korrekt.Computere og tablets

I vores teknologidrevne verden er computere og tablets blevet uundværlige i både arbejds- og privatlivet. eBay tilbyder en ideel platform for at handle disse varer, enten nye eller renoverede. Renoveret elektronik er særligt attraktivt på eBay, da det tillader købere at anskaffe kvalitetsprodukter til en reduceret pris. Hvis du vælger at sælge renoveret teknologi, er det afgørende at implementere en stringent kvalitetskontrolproces, herunder omfattende testing for at sikre, at alle enheder er i topstand. Dette minimerer risikoen for negative anmeldelser og forbedrer din butiks omdømme på eBay.

Tøj, sko og tilbehør

Tøj, sko og tilbehør er nogle af de mest efterspurgte varer på eBay, og at sælge disse produkter kan være en fremragende måde at tjene ekstra penge. Disse varer er altid i høj efterspørgsel, da folk konstant søger nyt til deres garderobe. Hvis du overvejer at rydde op i din garderobe, kan det være en god idé at sælge dit let brugte tøj på eBay. Derudover kan du udforske genbrugsbutikker for at finde mærketøj til lave priser, som du derefter kan videresælge for profit. Alternativt kan du etablere et partnerskab med en tøjleverandør og sælge helt nye varer. Husk, at præsentation er afgørende når du sælger tøj på eBay: professionelle fotos og omhyggelig forberedelse af tøjet, såsom strygning og pletfjerning, kan markant forbedre dine chancer for et salg.Hus- og haveartikler

For dem med en passion for boligindretning, kan salg af hus- og haveartikler på eBay være meget givende. Denne kategori spænder bredt, fra dekorative genstande til praktiske haveværktøjer. At have et varieret udvalg af produkter kan hjælpe med at tiltrække et bredere publikum på eBay. For at finde inspiration til dit varesortiment, kan du overveje at kigge på aktuelle trends i livsstilsmagasiner eller følge bolig- og haveblogs. Det er også vigtigt at tilpasse dit sortiment efter sæsonen—såsom at tilbyde blomsterpotter om foråret og juledekorationer i vintermånederne.Sportsudstyr

Med en industri, der genererede over $17,94 milliarder i 2020, er online salg af sportsudstyr på eBay en fremragende forretningsmulighed. Når du vælger at sælge sportsudstyr, skal du først beslutte, om du vil specialisere dig inden for specifikke sportsgrene eller tilbyde et bredere udvalg af udstyr. Overvej også, om du vil fokusere på udstyr til voksne, unge eller en kombination. De valg, du træffer nu, vil forme din fremtidige markedsføringsstrategi og branding på eBay. 

Hvilke forkortelser er der på eBay?

Når du sælger på eBay, kan du bruge almindelige forkortelser for at spare plads og tilføje nyttig information i dine opslagstitler uden at overskride karaktergrænsen. Du skal dog bruge dem med måde for at undgå, at dine titler og beskrivelser er for forvirrende. Nogle af de mest brugte forkortelser på eBay er:

BN: Helt ny

BNWT: Helt ny med mærker

BNIB: Helt ny i kasse

BIN: Køb det nu

VGC: Meget god stand

NWO: Ny uden mærker

NWOB: Ny uden æske

HTF: Svær at finde

NR: Ingen reserve

VTG: Vintage

Skal man sælge på Amazon eller eBay?

Når det kommer til online markedspladser, er Amazon og eBay to af de største navne. Hvis du overvejer at starte med at sælge online, kan det være svært at vælge mellem dem. Valget afhænger ofte af varetypen; eBay er især populær for brugte eller vintage genstande og tilbyder en auktionsmodel, der kan fremme konkurrencedygtige priser.

Fordele ved at sælge på eBay

Mindre konkurrence: Selvom eBay har mange sælgere, er de fleste små i volumen. Dette gør det lettere at skille sig ud og opbygge en niche.

Billigere reklameomkostninger: På eBay er der mindre afhængighed af betalt reklame sammenlignet med Amazon, hvor høj konkurrence ofte kræver mere aggressiv markedsføring.

Flere brandingmuligheder: eBay tillader sælgere at få direkte adgang til kundens email og opfordrer til branding af butikker og lister, hvilket hjælper med at opbygge en loyal kundebase.

Lavere gebyrer: eBay’s slutværdigebyr er typisk 10%, mens Amazon opkræver mindst 15%. Derudover har eBay ikke lukningsgebyrer, som Amazon gør.

Mens eBay tilbyder større frihed og lavere omkostninger for sælgere, kommer Amazons højere omkostninger med fordele som større markedsføringsrækkevidde. Det er vigtigt at undersøge, hvilke platforme der passer bedst til dine produkter. Har du brug for hjælp til at danne et overblik over dit regnskab og se, hvad der muligvis bedst kan give mening for dig? I Stadsrevisionen har vi hjulpet +1200 tilfredse samarbejdspartnere, og vi vil også meget gerne hjælpe dig!

Ønsker du professionel hjælp i din proces med eBay og dit regnskab?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med certificeret og specialiseret faglighed.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om eBay

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Ja, det er generelt sikkert at handle på eBay. eBay har implementeret en række sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte både købere og sælgere. Disse inkluderer et omfattende feedbacksystem, køberbeskyttelse og sikre betalingsmetoder som PayPal. eBay overvåger også aktivt platformen for svigagtige aktiviteter og tilbyder retningslinjer og support for at sikre en sikker handelsoplevelse. Det er dog altid en god idé at udvise forsigtighed og gennemgå sælgers ratings og anmeldelser før køb.

For at begynde at bruge eBay, skal du først oprette en konto på eBay’s hjemmeside. Når din konto er oprettet, kan du begynde at søge efter varer ved at bruge søgefunktionen. Du kan enten byde på varer via eBay’s auktionssystem eller bruge “Køb nu”-muligheden for at købe øjeblikkeligt. For at sælge på eBay, skal du liste dine produkter med detaljerede beskrivelser, billeder og vælge en salgsmetode, enten auktion eller direkte salg. eBay tilbyder også forskellige værktøjer og indstillinger for at hjælpe dig med at optimere dine listninger og salg.Ja, eBay er en amerikansk virksomhed. eBay blev grundlagt i 1995 af Pierre Omidyar og har hovedkontor i San Jose, Californien. Siden sin etablering har eBay vokset sig til at være en af de største online markedspladser globalt, hvor millioner af varer handles hver dag. eBay opererer på flere internationale markeder og tilbyder platforme på adskillige sprog, hvilket gør det tilgængeligt for brugere verden over.

For at undgå svindel på eBay er det vigtigt at være opmærksom på sælgernes feedback og ratings. Købere bør altid gennemse sælgerens historik og undgå tilbud, der virker for gode til at være sande. Det er også anbefalet at kommunikere direkte gennem eBay’s beskedplatform og undgå transaktioner uden for eBay’s betalingssystem. eBay’s Køberbeskyttelse yder yderligere sikkerhed ved at dække købere, hvis en vare ikke ankommer, eller hvis den modtagne vare væsentligt afviger fra beskrivelsen.eBay’s returpolitik varierer fra sælger til sælger. Nogle sælgere tilbyder returnering med fuld refusion, mens andre måske ikke tilbyder returneringer. eBay kræver, at sælgere angiver deres returneringspolitik klart i deres listninger. Køberen bør altid gennemgå denne politik, før de køber noget. Hvis en vare er defekt eller ikke som beskrevet, og sælgeren ikke tilbyder en løsning, kan eBay’s køberbeskyttelse træde i kraft for at hjælpe med at løse situationen og sikre en fair løsning

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: