Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

EAN-nummerregister – søg efter EAN-numre for virksomheder og institutioner

Du skal anvende et EAN-nummer, når du sender ordrer og fakturaer til offentlige enheder. Mange private virksomheder benytter også EAN-numre, selvom det ikke er obligatorisk, som det er for offentlige instanser.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er et EAN-nummer?

Et EAN-nummer er afgørende for effektiv e-fakturering, især når det kommer til kommunikation med offentlige institutioner. Dette 13-cifrede nummer, som præsenteres i en ubrudt sekvens, er essentielt for at sende digitale fakturaer. Hver sekvens er unik for hver virksomhed og dens afdelinger, hvilket gør det muligt at målrette fakturaer præcist. For eksempel kan fakturaer sendes direkte til en specifik regnskabsafdeling i en virksomhed eller til den relevante del af en kommune.

EAN-nummeret muliggør en mere strømlinet faktureringsproces, da det gør det lettere for modtagerens systemer at identificere og behandle indkomne fakturaer. Integrationen af EAN-numre i faktureringssystemet er ikke kun en fordel for offentlige institutioner, men anvendes også i stigende grad i den private sektor.

For at finde EAN-numre til virksomheder eller institutioner kan man besøge et EAN nummer register. Disse registre er en uundværlig ressource for enhver, der regelmæssigt håndterer fakturering til forskellige enheder. Ved at bruge et EAN nummer register sikrer man, at man har de korrekte oplysninger, hvilket er kritisk for at undgå fejl i faktureringsprocessen og sikre en hurtig og effektiv betalingsafvikling.

Det er vigtigt at forstå værdien af EAN-numre for at optimere fakturerings- og betalingsprocesser, vi står klar til at hjælpe dig.

Vi, i Stadsrevisionen, har branchebestemte revisorer, så det matcher dig og dine behov.

Er du klar til professionel hjælp ift. EAN-nummer?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp til netop dine behov.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

EAN-nummer-register for offentlige og private organisationer i Danmark

I Danmark eksisterer der ikke et samlet EAN-nummer-register, men det største og mest benyttede er Nemhandelsregistret, hvor alle offentlige institutioner er inkluderet. Dette register er centralt for enhver, der skal sende elektroniske fakturaer til det offentlige. På denne side kan du finde EAN-numre for alle danske regioner og kommuner.

EAN, som står for European Article Numbering, består af 13 cifre og fungerer som en elektronisk adresse til brug i elektronisk fakturering, også kendt som e-faktura. Denne kode facilitet gør det muligt at sende fakturaer direkte og effektivt til den ønskede modtager inden for offentlige såvel som private sektorer.

Under søgninger i et EAN-nummer-register vil du ofte møde GLN-nummeret. Oprindeligt brugte man i Danmark EAN til elektronisk udveksling af forretningsdokumenter, men dette system har udviklet sig til det globalt anvendte Global Location Number (GLN). Derfor, selvom mange refererer til det som et EAN-nummer, er det teknisk set et GLN-nummer, du finder nødvendigt for international handel og kommunikation. På denne side benytter vi dog stadig betegnelsen EAN-nummer, da dette er mest genkendeligt for de fleste brugere.

For virksomheder og institutioner, der jævnligt indgår i transaktioner med offentlige og private enheder, er adgang til et pålideligt EAN nummer register essentiel for at sikre korrekt og effektiv faktureringspraksis. Dette understreger vigtigheden af at have opdateret og præcis information ved hånden, hvilket sikrer en glidende og fejlfri faktureringsproces.

Sådan finder du EAN-numre for private virksomheder

I Danmark er både offentlige institutioner og private virksomheder ofte tilmeldt et EAN-nummer-register. Selvom det ikke er alle private virksomheder, der har et EAN-nummer, er det mange, der gør. For at finde en virksomheds EAN-nummer, kan du starte med at tjekke deres officielle hjemmeside. Hvis nummeret ikke er tilgængeligt der, og virksomheden ikke er registreret i et register som for eksempel Nemhandelsregistret, kan du have behov for at udvide din søgning.

EAN-numre i Danmark tildeles af organisationen GS1 Danmark, som spiller en central rolle i administrationen af disse identifikationsnumre. Hvis du søger information om, hvorvidt en specifik virksomhed har et EAN-nummer, er GS1 Danmarks oversigt en fremragende ressource. De tilbyder en omfattende database, hvor du kan søge efter virksomheder for at bekræfte deres EAN-status.

Det er værd at bemærke, at EAN-numre spiller en kritisk rolle i moderne handel og fakturering, især når det kommer til elektroniske transaktioner. At have det korrekte EAN-nummer sikrer en mere effektiv og problemfri proces i elektronisk fakturering og kan bidrage til at undgå forsinkelser eller problemer med betalingsafviklingen.

For virksomheder, der regelmæssigt handler med både private og offentlige organisationer, er det derfor afgørende at have adgang til et pålideligt EAN nummer register. Dette muliggør en hurtig verifikation og anvendelse af EAN-numre, hvilket optimerer forretningsprocesser og styrker virksomhedens operationelle effektivitet.

Har du stadig brug for hjælp? Her hos Stadsrevisionen har vi hjulpet +1200 tilfredse klienter og tilbyder altid tilfredshedsgaranti.

Mangler du hjælp ift. EAN-nummer eller andet?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp til netop dine behov.

Komplet register over EAN-numre for regioner og kommuner i Danmark

Vi har udarbejdet en omfattende oversigt over EAN-numre for alle regioner og kommuner i Danmark. I denne oversigt finder du detaljerede oplysninger om hvert områdes EAN-numre samt ressourcer til e-fakturering.

EAN-nummer-register over danske regioner

EAN-nummer-register over alle danske kommuner Region Hovedstaden

Region Sjælland

Region Syddanmark

Region Midtjylland

Region Nordjylland

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om EAN-Nummer register

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

For at finde en virksomheds EAN-nummer kan du starte med at tjekke deres officielle hjemmeside. Hvis EAN-nummeret ikke er angivet der, og virksomheden ikke er registreret i et register som for eksempel Nemhandelsregistret, kan du prøve at søge i GS1 Danmarks database, som er den organisation, der tildeler EAN-numre i Danmark.

EAN (European Article Numbering) er et system designet til identifikation af varer og tjenester og anvendes primært til elektronisk fakturering. CVR (Centrale Virksomhedsregister) er et registreringssystem, der tildeler et unikt identifikationsnummer til hver virksomhed i Danmark til brug i alle officielle sammenhænge. CVR er således en virksomhedsidentifikator, mens EAN bruges til specifikke transaktioner eller produkter.

Ja, private virksomheder kan også have EAN-numre, selvom det ikke er obligatorisk, som det er for offentlige institutioner. EAN-numre anvendes i stigende grad af private virksomheder for at lette elektronisk fakturering og integration med andre forretningspartnere.

Oplysninger i et EAN-nummer-register opdateres normalt gennem den organisation, der administrerer registret, som for eksempel GS1 Danmark. Virksomheder skal rapportere ændringer til registratoren for at sikre, at deres data er opdateret og korrekt, hvilket er afgørende for at undgå fakturerings- og leveringsfejl.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: