Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

E-mærket

E-mærket er mere end blot en certificeringsordning; det er et kvalitetsstempel, der giver forbrugere tillid til at handle sikkert online. Når du ser e-mærket på en webshop, er det ikke bare en indikation af pålidelighed; det er en bekræftelse af, at webshoppen lever op til strenge forbrugerbeskyttende retningslinjer.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er E-mærket?

E-mærket er mere end blot en certificeringsordning; det er et kvalitetsstempel, der giver forbrugere tillid til at handle sikkert online. Når du ser e-mærket på en webshop, er det ikke bare en indikation af pålidelighed; det er en bekræftelse af, at webshoppen lever op til strenge forbrugerbeskyttende retningslinjer.

E-mærket er et produkt af et samarbejde mellem anerkendte organisationer som Forbrugerrådet, Dansk Erhverv og Dansk Industri (DI). Målet med denne certificeringsordning er at skabe et sikkert online handelsmiljø, hvor forbrugere kan handle uden bekymringer for svindel. E-mærket fremmer desuden legitime online virksomheder ved at give dem en fordel i et stadig mere konkurrencepræget marked.

Hvordan beskytter E-mærket dig som forbruger?

At handle på en e-mærket netbutik sikrer, at:

 1. Du er beskyttet med garantier på op til 10.000 kroner for fysiske produkter, skulle der opstå problemer med svindel.
 2. Du klart og tydeligt ved, hvem du handler med, da oplysningerne fremgår direkte af webshoppen.
 3. Du let kan tilgå netbutikkens persondatapolitik, så dine personlige oplysninger forbliver sikre.
 4. Netbutikken kontrolleres regelmæssigt af e-mærkets juridiske eksperter, sikrende deres fortsatte overholdelse af forbrugeraftalelovens regler.
 5. Oplysninger om fortrydelsesret og reklamation er let tilgængelige og lette at forstå.
 6. Skulle der opstå uoverensstemmelser, har du adgang til e-mærkets juridiske vejledning ved klagesager.

I en verden af digital handel bliver det stadig mere udfordrende at skelne mellem legitime og skumle netbutikker. E-mærket er din garanti for at sikre, at din online shopping oplevelse er så gnidningsfri og sikker som muligt. Så næste gang du besøger en netbutik, sørg for at kigge efter e-mærket for din egen tryghed.

Sådan spotter du svindel på nettet med E-mærket

Med den eksponentielle vækst i onlinehandel kommer desværre også en stigning i antallet af svindel-webshops. Men ved at være velinformeret og opmærksom kan du undgå at falde i fælden. Her præsenterer vi fem essentielle tips til at identificere og undgå potentielle fup-netbutikker, samt hvordan e-mærket kan tjene som din betroede guide i den digitale handelsverden.

 1. Om-os-siden: En autentisk netbutik vil ofte have en informativ ‘om-os-side’, hvor de deler om virksomhedens historie, mission og værdier. Fup-butikker har tendens til at overse eller minimere denne side. Er denne side vag eller ikke-eksisterende, bør du tænke dig om en ekstra gang.
 2. For gode tilbud: Hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, er det sandsynligvis det. Vær skeptisk over for netbutikker, der sælger mærkevarer til utroligt lave priser.
 3. Mistænkelige oversættelser: Mangelfulde oversættelser, mærkelige formuleringer eller tydelige stavefejl kan være en indikator for en fup-butik. Typiske fejl inkluderer sætninger, der lyder som en direkte oversættelse fra en maskine, f.eks. ‘Køb børn sko Nike’.
 4. Webadressens integritet og kryptering: Mange svindlere genbruger gamle webadresser, der ikke matcher butikkens indhold. Kontroller også, om webshoppen har en HTTPS-forbindelse. Et hængelås-logo i din browsers adresselinje indikerer en krypteret forbindelse, hvilket øger din online sikkerhed.
 5. Betalingsmetode: Overvej at benytte kreditkort frem for debetkort. Kreditkortstransaktioner kan ofte annulleres, hvis du opdager svindel, og pengene trækkes typisk med nogen forsinkelse, hvilket giver dig mere tid til at identificere en tvivlsom forhandler.

For yderligere tryghed, kan du vælge at handle hos e-mærkede webshops. Disse butikker er blevet verificeret og lever op til etablerede standarder for sikker e-handel. For en komplet liste over e-mærkede webshops, besøg e-mærkets officielle hjemmeside.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Pris for E-mærkning

E-mærkets omkostninger er skalerbare baseret på størrelsen af din virksomhed. Afhængigt af antallet af medarbejdere i din organisation starter priserne fra 699 kr. pr. måned.

E-mærkets 'Sikker Shopping'-Værktøj

For at gøre onlinehandel sikrere og mere gennemsigtig har e-mærket, i samarbejde med TrygFonden, introduceret et innovativt værktøj designet til at identificere og markere fup-webshops. Med dette værktøj installeret, vil brugere kunne få umiddelbare indikationer i deres Google-søgeresultater og direkte på hjemmesider: fup-webshops bliver fremhævet med et rødt advarselsikon, mens certificerede butikker fremtræder med det velkendte e-mærke. ‘Sikker Shopping’-værktøjet er frit tilgængeligt og kan downloades direkte fra e-mærkets officielle hjemmeside.

Hvorfor er 'Sikker Shopping' essentielt?

Det kan ofte tage tid for myndighederne at gribe ind over for fup-webshops, især dem med en international webadresse. Processen med at lukke en sådan butik kan blive kompliceret, især når det involverer juridiske skridt over landegrænser. I denne ventetid kan disse svigefulde butikker fortsætte med at vildlede og snyde forbrugere. Det er præcis her, e-mærkets ‘Sikker Shopping’-værktøj gør en forskel. Ved at give forbrugere en klar og umiddelbar indikation af butikkens legitimitet reduceres risikoen for svindel betydeligt, og forbrugernes tillid til onlinehandel styrkes. Således kan selv de mest avancerede svindelbutikker ikke undslippe det årvågne øje af e-mærkets teknologi.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

FAQ om E-mærket

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

E-mærket er en certificeringsordning designet til at beskytte forbrugere mod svindel ved online handel. Mærkningsordningen sikrer, at netbutikker overholder en række forbrugerbeskyttende retningslinjer, og e-mærkede butikker gennemgår løbende kontrol. Når du ser mærket på en webshop, betyder det, at virksomheden regelmæssigt bliver kontrolleret for at sikre overholdelse af forbrugeraftalelovens regler.

Når du handler hos en e-mærket netbutik, kan du være sikker på, at du:

 • Er beskyttet mod svindel med op til 10.000 kroner ved køb af fysiske produkter.
 • Altid ved præcis, hvem du handler med, da virksomhedsinformationer er tydeligt angivet.
 • Har adgang til butikkens klare og tydelige persondatapolitik og fortrydelses- samt reklamationsoplysninger.
 • Kan søge juridisk vejledning ved eventuelle klagesager via e-mærket.

Omkostningerne ved at erhverve e-mærket varierer baseret på virksomhedens størrelse. Priserne starter fra 699 kr. pr. måned, afhængigt af antallet af ansatte i din organisation.

E-mærket har i samarbejde med TrygFonden introduceret ‘Sikker Shopping’-værktøjet. Med dette værktøj installeret, kan forbrugere få umiddelbare indikationer i deres Google-søgeresultater: fup-webshops bliver markeret med et rødt advarselsikon, mens certificerede butikker fremviser e-mærket.

‘Sikker Shopping’-værktøjet er essentielt, fordi det giver forbrugere en hurtig og umiddelbar indikation af en webshops legitimitet. Da mange fup-webshops med udenlandske adresser ikke lukkes ned med det samme, hjælper værktøjet med at beskytte forbrugere fra at blive snydt ved at gøre dem opmærksomme på svigefulde butikker, som ellers kunne være gået under radaren.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: