Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Domæne

Et domæne fungerer som din eksklusive identitet på nettet. For eksempel er det den adresse, dine brugere indtaster i deres webbrowsers adressefelt for at nå frem til din specifikke hjemmeside.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er et domæne?

Et domæne er i sin enkelhed din personlige signatur på internettet. Det er det unikke navn, dine gæster indtaster i browserens adressefelt for at besøge præcis din hjemmeside.

Faktisk fungerer et domæne som en sti til en IP-adresse. Når du har en hjemmeside, skal den hostes på en server for at være aktiv og tilgængelig for alle. Disse servere identificeres gennem deres specifikke IP-adresser.

Konceptet med domæner blev introduceret, fordi navne er langt lettere at huske end numeriske IP-adresser. Dette sikrer også, at hvert domæne er enestående.

Hvad indebærer et domænenavn?

Et domæne er sammensat af et navn og en efterfølgende endelse. Domænenavnet er den del af din URL, der befinder sig imellem “www” og domæneendelsen. For at illustrere dette, i “www.facebook.com” er “facebook” domænenavnet, og “.com” er domæneendelsen. Ligeledes er domænenavnet den del, der kommer efter @-symbolet i e-mailadresser.

Domænenavnet refereres også til som “second-level domain (SLD)”, og domæneendelsen betegnes som “top-level domain (TLD)”. Der er et utal af domæneendelser tilgængelige, inklusive “.com”, “.nu”, og så videre.

Nogle domæneendelser er specifikke for bestemte lande og indikerer det land, hjemmesiden er rettet mod. For eksempel repræsenterer .dk Danmark, mens .de er for Tyskland. I mellemtiden er der internationale domæneendelser som .com og regionsspecifikke såsom .eu for Europa.

Hvad anvendes et domæne til?

Et domæne tjener flere formål.

Har du overvejet at lancere en online butik eller en blog?

Eller ønsker du at øge din virksomheds synlighed?

At eje dit eget domæne er afgørende for at blive bemærket og husket.

At have et personligt domæne øger også din troværdighed. 

Folk ved, at de er på din officielle side, og at det er med dig, de interagerer.

Et domæne, herunder domænenavnet, er altså afgørende for din online tilstedeværelse og identitet.

Domæner er anvendelige ikke kun for hjemmesider og online butikker, men også for blogs og e-mail konti.

Ved at have en e-mail knyttet til dit eget domæne fremstår du mere professionel, og du kan beholde den samme e-mailadresse, så længe du behøver.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan erhverver jeg et domænenavn?

Domænenavne erhverves gennem registratorer, der står for registreringen af et bestemt domæne på dine vegne, forudsat at det ikke allerede er taget. Dette sikrer, at når nogen indtaster din webadresse, bliver de dirigeret til netop din hjemmeside og ikke nogen anden. Domæner registreres typisk på årlig basis, så man kan ikke eje dem for evigt. For at sikre kontinuitet i din domæneregistrering tilbyder de fleste registratorer en automatisk fornyelse service.

Hvad indebærer et Top Level Domain (TLD)?

Du er sikkert stødt på internationale hjemmesider, der ender på .com, mens andre anvender .net, .org, .io eller .tv. Alle disse er kategoriseret som Top Level Domains. Nogle er begrænsede, som .gov, men der er også mulighed for at erhverve kreative endelser som .coffee eller .design. Disse TLD’er tilføjer et unikt præg til din hjemmesideadresse og kan bidrage til mere præcist at definere hjemmesidens formål – for eksempel er .fm populært blandt radio- og podcast-hjemmesider. 

Processen, kravene og omkostningerne for at registrere et TLD kan variere, men hos one.com har vi gjort det nemt at vælge og registrere blandt 250 forskellige TLD’er.

Hvad indebærer en Country-Code TLD (ccTLD)?

Country-Code TLD’er, eller på dansk landekode-TLD, er specifikke for hvert enkelt land. Eksempler inkluderer .co.uk, som er Storbritanniens ccTLD, og .dk, der repræsenterer Danmark. Ofte er der krav om, at ejeren skal være bosiddende eller have en virksomhed etableret i det pågældende land for at kunne registrere en sådan ccTLD, selvom der er undtagelser.

For eksempel har Tuvalu, hvis ccTLD er .tv, gjort det muligt for personer og virksomheder udenfor landet at registrere domænenavne med denne endelse. Dette er blevet populært blandt videotjenester. På samme måde har Mikronesiens Forenede Stater en ccTLD, .fm, som er blevet populær blandt radio- og podcast-tjenester, som tidligere nævnt.

 

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvad gør jeg, hvis domænenavnet er optaget?

Hvis det domænenavn, du ønsker til din hjemmeside allerede er taget, kan du undre dig over, hvilke skridt du nu skal tage. Et første skridt kan være at overveje alternative versioner af dit foretrukne domænenavn. Du kan eksempelvis tilføje bindestreger eller benytte en forkortelse.

Vores eget domænenavn er et godt eksempel på dette, da vores førstevalg allerede var optaget. Vi eksperimenterede med forskellige variationer af navnet og landede til sidst på et tilgængeligt domænenavn, der inkluderede en bindestreg.

En anden mulighed er at placere dig selv på en venteliste for det ønskede domænenavn. Når det ønskede navn vises, kan du via online selvbetjening registrere dig på en venteliste. På den måde slipper du for konstant at skulle tjekke, om det specifikke domænenavn er blevet tilgængeligt.

Hvad er prisen for at eje et domænenavn?

Prisen for at registrere et dansk domæne er 49 kr. inklusiv moms pr. år. Domænet forbliver dit, så længe du fortsætter med at betale dette årlige gebyr. Det er dog værd at bemærke, at priserne kan variere afhængigt af, hvor du vælger at købe og registrere dit domæne.

Hvad konsekvenser har manglende betaling af periodegebyret?

Hvis periodegebyret ikke betales rettidigt, vil en rykker blive sendt til dig. Ignoreres denne, resulterer det i suspension af dit domæne, hvilket gør det tilgængeligt for andre at købe og registrere dit tidligere domæne.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Domæne

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Et domæne er din unikke online identitet, det navn besøgende indtaster for at finde din hjemmeside. Det er knyttet til en IP-adresse og gør det lettere at finde og huske websites. Hvert domæne er unikt, hvilket sikrer din specifikke tilstedeværelse på internettet.

Et domænenavn inkluderer et specifikt navn og en endelse (TLD). Navnet er unikt og endelsen kan indikere hjemmesidens geografiske eller tematiske fokus, som .dk for Danmark eller .com for internationale sider.

Et personligt domæne er essentielt for at øge synligheden og troværdigheden af din virksomhed, blog eller online butik. Det forstærker din online identitet og gør dig let genkendelig og husket af besøgende.

Det koster 49 kr. inklusiv moms årligt at have et dansk domæne. Prisen kan dog variere afhængigt af registrator. Domænet forbliver dit, så længe den årlige afgift betales.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: