Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Betalingsservice - hvad er det?

Når en Betalingsserviceaftale er etableret med en kreditor, muliggør det automatisk overførsel af betalinger fra din konto til kreditors konto. Formålet med Betalingsservice er at forenkle processen med at afregne faste udgifter, så det sker nemt og bekvemt. Desuden kan Betalingsservice anvendes til at refundere overskydende a conto beløb direkte til din konto.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad indebærer Betalingsservice?

Betalingsservice er et betalingssystem administreret af PBS/NETS. Det faciliterer automatiske betalinger og har erstattet det traditionelle fysiske girokort.

Ved at benytte Betalingsservice kan du automatisk få afregnet dine faste regninger/girokort, så snart de forfalder – det være sig månedligt, kvartalsvist, årligt osv. Når en regning er tilmeldt Betalingsservice, vil betalingen fortsætte automatisk, indtil du enten opsiger din kundestatus hos en udbyder eller afmelder aftalen selv.

En af de primære fordele ved at bruge Betalingsservice er bekvemmeligheden af ikke at skulle huske at betale regninger manuelt. Det minimerer også risikoen for rykkere, da alle betalinger håndteres rettidigt.

Krav til anvendelse af Betalingsservice

For at kunne benytte Betalingsservice, er det essentielt, at din konto har tilstrækkelige midler til at dække omkostningerne af de regninger, der skal betales. En måde at sikre dette på kan være ved at oprette en særskilt budgetkonto, der er dedikeret til at afholde udgifter forbundet med Betalingsservice.

Efter at have tilsluttet en eller flere regninger til Betalingsservice, vil du omtrent tre arbejdsdage før månedens udgang modtage en oversigt over de betalinger, der er planlagt for den kommende måned. Denne oversigt gives for at tilbyde klarhed over, hvilke betalinger der er foretaget, hvem de er betalt til, og hvad de dækker over. Du har mulighed for at modtage denne oversigt enten via post eller elektronisk.

Hvordan tilmelder man sig Betalingsservice?

For at tilmelde en regning til Betalingsservice, skal du anvende de numre, der er angivet på det girokort, du har modtaget. Du kan tilmelde dig via din netbank, eller ved personligt at besøge din bank og få hjælp til tilmelding.

Vær opmærksom på, at fremgangsmåden kan variere fra den ene bank til den anden. Så hvis du støder på udfordringer eller har spørgsmål under tilmeldingsprocessen, er det en god ide at tage kontakt til din bank for assistance – de står klar til at guide dig igennem processen.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan annullerer du en betaling?

En betaling via Betalingsservice kan automatisk ophøre, hvis du ikke længere er kunde hos et bestemt selskab, eller ikke længere har behov for at betale husleje, for eksempel. I nogle situationer er det dog nødvendigt, at du selv tager skridtet til at annullere dine betalinger.

Det er relativt enkelt at afmelde en betaling i Betalingsservice. Det bør dog gøres før næste planlagte betalingstransaktion. Du kan gøre dette elektronisk via din netbank eller ved personligt at kontakte din bank og bede dem om hjælp til afmeldingen.

Betalingsservice tilbyder muligheden for hurtig afmelding, og du har også mulighed for at stoppe en allerede planlagt betaling, hvis nødvendigt.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Er der gebyrer forbundet med Betalingsservice?

Der kan forekomme situationer, hvor brugen af Betalingsservice medfører et gebyr. Det er dog noget, der vil være aftalt mellem dig og den pågældende virksomhed på forhånd.

Det er vigtigt at være opmærksom og gennemgå dine regninger omhyggeligt. Når en regning ankommer med en option for at tilmelde den til Betalingsservice, vil virksomheden også angive, hvis der er et tilknyttet gebyr. Det er derfor altid en god praksis at læse regningerne grundigt igennem, før du tilmelder dem til Betalingsservice.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Betalingsservice

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Betalingsservice er en facilitet, der sikrer, at dine regelmæssige regninger bliver afregnet punktligt. Efter at have tilsluttet en regning til denne service, overtager Betalingsservice ansvaret for rettidig betaling, så du slipper for at bekymre dig om det.

Forudsat at der er tilstrækkelige midler på den konto, hvorfra regningerne betales, tager PBS og Betalingsservice sig af hele processen for dig. Det er en yderst bekvem løsning for at håndtere dine betalinger.

Generelt er det gratis for brugeren at anvende Betalingsservice. Dog kan dine serviceudbydere vælge at pålægge gebyrer for at gøre det muligt at betale regninger via denne service. Alle eventuelle gebyrer vil være tydeligt angivet på din regning ved hver transaktion, så du altid er informeret om, hvad servicen koster, hvis der er tilknyttet et gebyr.

Tidspunktet for modtagelse af Betalingsservice-oversigten kan variere afhængigt af din bank. Typisk modtages oversigten i slutningen af måneden, idet mange regninger betales på månedens sidste dag eller i de indledende dage af den nye måned.

For altid at være opdateret og have nem adgang til dine betalingsoplysninger kan det være en fordel at downloade Betalingsservice-appen til din smartphone.

Tilmelding til Betalingsservice kan ske, mens du afregner en regning via din netbank. I visse tilfælde kan tilmeldingen også foregå automatisk, forudsat at du har givet dit samtykke til det.

Efter tilmeldingen er der typisk ikke yderligere skridt, der skal tages. Dog er det anbefalelsesværdigt løbende at gennemgå de månedlige oversigter for at sikre, at alle dine regninger bliver betalt rettidigt.

Dit kundenummer varierer afhængigt af hvilken virksomhed du har forretninger med. Der kan være situationer, hvor du skal informere om dit kundenummer, som kan oplyses af den pågældende virksomhed.

Dog er det ofte sådan, at kundenummeret samt andre relevante oplysninger til Betalingsservice tydeligt er angivet på din faktura. Dette gør processen med at tilmelde sig Betalingsservice både nem og effektiv.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: