Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Amazon

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er Amazon?

Amazon er en veletableret online markedsplads, oprindeligt grundlagt som en bogsælger. Grundlæggeren Jeff Bezos har styret Amazon gennem udfordringer og fejlinvesteringer på flere hundrede millioner dollars. Under hans visionære ledelse har Amazon udviklet sig til at blive meget mere end blot en boghandel på nettet.

Hvordan startede Amazon?

I 1993 traf Jeff Bezos, en tidligere ansat på Wall Street, en afgørende beslutning om at forlade sit velbetalte job hos en førende hedgefond for at oprette Amazon. Han var inspireret af internettets eksplosive vækst, som årligt voksede med 2300%. Dette fik ham til at grundlægge Amazon i 1994. Valget faldt på bøger som det primære produkt, idet de dengang udgjorde den største enkeltstående produktkategori. Amazon startede med et beskedent fysisk lager på kun 2.000 bøger, men proklamerede sig selv som “verdens største boghandler” med adgang til over en million titler gennem et netværk af grossister, distributører og forlag.

Dette var begyndelsen på det, der ville blive til Amazon. I 1998 udvidede virksomheden sit sortiment til at inkludere computerspil og musik, og i dag er Amazon kendt som “The Everything Store”. Amazon er nu verdens største online forhandler med et imponerende produktsortiment på over 353 millioner varer og en gennemsnitslig ordreplacering på mere end 4.000 ordrer i minuttet i USA alene.

Hvor stort er Amazon?

Amazon er ikke kun en af verdens mest værdifulde virksomheder, men også en platform, hvor Jeff Bezos jævnligt har titlen som verdens rigeste person. Selvom Amazon endnu ikke officielt er lanceret i Danmark, er det den næststørste online forhandler globalt. Amazon råder over mere end 288 millioner kvadratmeter i form af lagerfaciliteter, kontorer, detailbutikker og datacentre.

Amazon er også den tredje største annonceplatform i verden, kun overgået af Facebook og Google. En bemærkelsesværdig statistik viser, at 66% af alle amerikanske forbrugere starter deres produktsøgning på Amazon, sammenlignet med kun 20% på Google.

Amazons placering i e-handelssektoren globalt

Land

Plads

Af alle ecommerce sider i Tyskland

1. pladsen

Af alle ecommerce sider i U.K

1. pladsen

Af alle ecommerce sider i Danmark

4. pladsen

Af alle ecommerce sider i U.S.A

1. pladsen

 

Ud over dens imponerende markedsandele globalt, er Amazon blandt de fem største e-handelssider i næsten hele Europa. Dette understreger virksomhedens omfattende rækkevidde og betydning i den internationale handel.

Kilde: Statista.com 

Hvordan opnåede Amazon sin succes?

Siden Amazon’s start har Jeff Bezos altid prioriteret brugeren frem for alt andet, en tilgang der stadig er central i Amazon strategi. Denne brugercentrerede filosofi er kernen i Amazon’s forretningsmodel og har skabt en positiv feedbackcyklus: Tilfredse kunder bliver gentagne kunder, som genererer positiv omtale og tiltrækker nye kunder. Amazon har implementeret adskillige tiltag for at sikre kundetilfredshed, herunder hurtig levering, en 30 dages fuld returret og medlemskabsprogrammet Amazon Prime, som alle bidrager til at opretholde og forstærke denne cyklus.

Fordelene ved Amazon Prime

Amazon Prime, som tilbydes til en månedlig pris på 9,99€ (ca. 80 DKK), inkluderer flere attraktive fordele. Medlemmer får gratis fragt på varer markeret med et Prime-badge, og medlemskabet omfatter også adgang til Amazon Video og Amazon Music, som tilbyder streaming af film, serier og musik, svarende til tjenester som Netflix og Spotify. Andre eksklusive Prime-funktioner omfatter Amazon Now for levering inden for to timer, Amazon Pantry for daglige lavprisvarer, og Amazon Fresh, der tilbyder friske og lokale fødevarer til udvalgte medlemmer. Amazon Key tillader levering direkte i hjemmet, bilen eller garagen, selv når kunden ikke er hjemme. Desuden tilbyder Amazon Prime Day eksklusive tilbud, ligesom Black Friday, men kun for medlemmer. Amazon Wardrobe giver mulighed for at bestille op til otte stykker tøj, prøve dem og returnere det, man ikke ønsker at beholde. Twitch Prime beriger gaming-entusiaster med gratis spil, loot-boxes og andre gaming-fordele.

Kommer Amazon til Danmark?

Selvom der endnu ikke er nogen officielle planer om en dansk lancering af Amazon, tilbyder Amazon.de allerede en tilpasset shoppingoplevelse for danske kunder. Amazon’s tyske webshop har danske produktbeskrivelser, og priserne vises inklusive moms. Priser kan desuden vises i danske kroner, hvilket gør det lettere for danskerne at handle på Amazon, selvom betaling stadig kræver euro. Denne tilpasning til det danske marked kan være et indikativ for Amazons interesse i en fremtidig ekspansion til Danmark.

Hvordan opretter jeg en bruger på Amazon?

 

Amazon rangerer som en af verdens førende onlineforhandlere, hvor du kan finde alt fra bøger og elektronik til dagligvarer og beklædning. Det er både hurtigt og enkelt at oprette en brugerkonto på Amazon, hvilket åbner op for en verden af shoppingmuligheder. Start med at besøge Amazon.com og vælg “Opret en konto”. Herefter skal du indtaste dit navn, din e-mailadresse og vælge en adgangskode. Når disse oplysninger er indtastet, klikker du på “Opret din Amazon-konto” for at fuldføre registreringen. Nu er du klar til at udforske og handle på Amazon.

Hvad er Amazon FBA?

Amazon tilbyder forskellige kontotyper for at imødekomme de varierende behov hos deres kunder. For privatpersoner er den personlige Amazon-konto et godt udgangspunkt, som muliggør indkøb og håndtering af leveringsindstillinger. For dem, der handler regelmæssigt på Amazon, kan en opgradering til en Amazon Prime-konto være fordelagtig. Dette medlemskab tilbyder gratis levering inden for to dage samt adgang til særlige rabatter og tilbud. Erhvervskunder kan vælge en Amazon-erhvervskonto, som giver adgang til virksomhedsspecifikke priser og muligheden for bulk-køb. Med Amazon FBA (Fulfilment by Amazon) i Danmark kan virksomheder outsource lager- og logistikoperationer til Amazon. Når du tilmelder dig Amazon FBA, kan du liste dine produkter på platformen, hvorefter Amazon håndterer opbevaring, pakning og forsendelse til dine kunder.

Der er mange overvejelser i forhold til at skulle starte sin egen virksomhed på Amazon’s platform, der ligeledes medfører nye opgaver med bogføring. Det ved vi i Stadsrevisionen kan være svært. I Stadsrevisionen har vi branchebestemte revisorer, der matcher dig og dine behov og kan hjælpe dig i processen!

Ønsker du professionel hjælp i din proces med f.eks. Amazon?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med certificeret og specialiseret faglighed.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan sælger man sine produkter på Amazon?

Som ejer af en e-handelsvirksomhed er det vigtigt at forstå, hvordan salg på Amazon kan udvide din kundebase og øge dit salg. Der er nogle nødvendige skridt til succesfuldt at liste dine produkter på Amazon. Start med at oprette en sælgerkonto; dette kræver Amazon’s godkendelse til at sælge dine specifikke produkter. Når du har fået godkendelsen fra Amazon, skal du vælge den passende produktkategori og udarbejde grundige produktbeskrivelser. Det er også vigtigt at konfigurere dine forsendelses- og betalingsindstillinger korrekt.

Hvad er kravene for at kunne sælge på Amazon?

For at kunne sælge på Amazon, skal du først etablere en salgskonto. Du kan registrere dig som “individuel” sælger eller “professionel” sælger på Amazon, afhængigt af dit forventede salgsvolumen. Når du opretter din sælgerkonto, skal du have følgende oplysninger klar: din virksomheds navn, adresse, kontaktinformationer, et internationalt betalingskort, et telefonnummer til brug under registreringsprocessen, og dine skatteoplysninger. Disse informationer er afgørende i Amazons registreringsproces for at opnå salgsberettigelse.

Hvad er fordelene ved at integrere sin virksomhed med Amazon?

Det er tydeligt, at Amazon gradvist ekspanderer i Europa, og det forventes, at IT-giganten snart vil gøre sin entré i Norden. Forberedelsen til denne udvidelse kan være strategisk for din virksomhed. Selvom udfordringerne ved at konkurrere med Amazon kan synes betydelige, er der også klare fordele ved at integrere din virksomhed med Amazon’s store platform. I USA er det dokumenteret, at stadig flere bruger Amazon som deres primære søgemaskine for produktsøgninger, fremfor Google. Det antyder en betydelig forbrugeradfærdsændring, som også kan manifestere sig i Norden over tid. Ved at have dine produkter på Amazon, kan din virksomhed nå et globalt publikum og skabe øget vækst og salg. Overvej derfor, om Amazon kan være en strategisk kanal for din virksomheds fremtidige ekspansion og succes.

Har du brug for at få et overblik over din virksomheds regnskab og vækst for at se, om din virksomhed kunne få gavn af Amazon? I Stadsrevisionen har vi +1200 tilfredse klienter, og vi vil meget gerne hjælpe dig med lige netop dit behov. 

Mangler du hjælp til f.eks. Amazon?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med tilfredshedsgaranti.

Hvordan er gebyrstrukturen på Amazon?

Amazon fungerer som en omfattende online markedsplads, hvor millioner af produkter handles dagligt. Mens platformen tilbyder bekvemmelighed og ofte lavere priser på alt fra hverdagsartikler til nicheprodukter, er det vigtigt for både købere og sælgere at være opmærksomme på de gebyrer, Amazon opkræver. For hvert produkt, der sælges, pålægger Amazon et gebyr, og derudover tager de en salgsprovision fra deres tredjepartssælgere. Produkter markedsført under “Amazon-Prime”-programmet kan også bære højere priser. Forbrugere, der søger de bedste priser på Amazon, bør overveje disse omkostninger inden et køb for at sikre, at de får den mest fordelagtige handel.

Hvordan forbedrer man sine salg på Amazon?

At være en vellykket sælger på Amazon kræver mere end blot at liste dine produkter. For at øge salget og tiltrække flere købere er der flere vigtige tiltag, du kan implementere. Start med at sikre, at dine produktbilleder på Amazon er af høj kvalitet og viser produktet fra forskellige vinkler; klare og indbydende billeder kan betydeligt forbedre kundens købsoplevelse. Det er også en fordel at lave detaljerede produktbeskrivelser med nøgleord, der er relateret til dit produkt, som nøjagtigt afspejler, hvad du tilbyder, herunder information om forsendelse og returnering. Dette hjælper ikke blot med at informere potentielle købere på Amazon, men også med at forbedre synligheden af dine produkter via søgninger. Endelig er konkurrencedygtig prisfastsættelse afgørende for at tiltrække og fastholde kunder.

Fordele og ulemper ved Amazon i Danmark

Positive aspekter

Danmarks befolkning er karakteriseret ved at være gode til teknologi, hvilket betyder, at de i stigende grad adopterer e-handel, hvilket udgør en klar fordel for Amazon. Landets relativt lille geografiske størrelse sammenlignet med andre lande, hvor Amazon opererer, kan også ses som en fordel, da det letter logistik og distribution. Desuden er streamingtjenester stigende i popularitet blandt danskere, hvilket kunne gøre Amazon Prime særligt attraktivt i denne region. Kulturelle barrierer synes minimale, da danske forbrugere traditionelt er åbne over for amerikanske virksomheder og generelt har høje engelskkundskaber, hvilket letter kommunikationen og markedsføringen.

Negative aspekter

På den negative side står Danmarks relativt lave befolkningstal, hvilket gør det til et mindre marked sammenlignet med andre lande, hvor Amazon har haft stor vækst. Dertil kommer, at e-handlen i Danmark allerede er veludviklet, og danskerne er velinformerede om, hvor de kan finde det, de søger, hvilket kan gøre det sværere for en ny spiller som Amazon at opnå en dominerende markedsposition. Danskernes forventninger til arbejdsmiljø, forbrugerrettigheder og kvalitetsstandarder stiller høje krav til nye virksomheder. Det er derfor væsentligt for Amazon at vurdere, om de kan leve op til disse krav og standarder, hvis de ønsker succes på det danske marked.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Amazon

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Ja, det er muligt at købe varer fra Amazon, selv når du er i Danmark. Selvom Amazon endnu ikke har lanceret en direkte dansk platform, kan danskere handle på Amazon’s tyske, britiske, eller amerikanske websites. Dette giver adgang til et bredt sortiment af produkter på Amazon, som kan sendes internationalt til Danmark.

Amazon har ikke officielt etableret en lokal platform i Danmark endnu. Danske forbrugere kan dog stadig få adgang til Amazon’s services via Amazon.de, som tilbyder en dansk sprogversion og viser priser i danske kroner. Dette gør det nemmere for danske kunder at navigere på Amazon og foretage køb.

Amazon Prime Video tilbyder et bredt udvalg af film, tv-serier og Amazon Originals til danske seere. Tilgængeligheden af specifikke titler kan variere på grund af geografiske licensrestriktioner, men mange populære film og serier er tilgængelige. Derudover tilføjer Amazon løbende nye titler til deres streamingtjeneste, så der altid er noget nyt at se for danske brugere af Amazon Prime.

Leveringstiden fra Amazon til Danmark kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder lagerplacering og valgt forsendelsesmetode. Typisk kan levering fra Amazon’s tyske site tage mellem 3 til 7 arbejdsdage. Hvis produkterne sendes fra mere fjerntliggende Amazon lager, som dem i USA eller UK, kan leveringstiden være længere. Amazon tilbyder flere forsendelsesmuligheder, så kunderne kan vælge en, der bedst matcher deres behov for hastighed og pris.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: