Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan undgår man skattekontrol?

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

At undgå skattekontrol er noget, mange virksomhedsejere bekymrer sig om. Selvom skattekontrol ikke nødvendigvis er et negativt begreb, da det er en del af Skattestyrelsens arbejde med at sikre korrekt indbetaling af skatter, kan det være en stressende oplevelse. Derfor er det vigtigt at kende til nogle forholdsregler for at minimere risikoen for skattekontrol.

1. Hold Dine Regnskaber I Orden

En af de mest effektive måder at undgå skattekontrol på er ved at føre præcise og opdaterede regnskaber. Dette betyder, at alle indtægter og udgifter skal dokumenteres korrekt og rettidigt. Hvis du har en organiseret og gennemsigtig bogføring, er chancen for, at Skattestyrelsen vil finde noget mistænkeligt, meget mindre.

2. Opfyld Alle Lovmæssige Krav

Det er afgørende at sikre, at din virksomhed overholder alle skattemæssige love og regler. Dette inkluderer rettidig indgivelse af selvangivelser, korrekt momsindberetning, og betaling af skatter til tiden. Ved at være proaktiv og sørge for, at alle juridiske aspekter er dækket, kan du undgå unødig opmærksomhed fra Skattestyrelsen.

3. Vær Opmærksom På Afvigelser

En almindelig årsag til skattekontrol er pludselige eller store afvigelser i dine regnskaber. Det kan være en drastisk stigning i omsætningen uden nogen åbenlys forklaring, eller betydelige udgifter, der skiller sig ud. Vær opmærksom på disse afvigelser og forbered relevante forklaringer og dokumentation.

4. Brug En Professionel Revisor

En erfaren revisor kan være afgørende i forhold til at holde dine regnskaber i skak. Hos Stadsrevisionen yder vi professionel rådgivning med +8 års erfaring per revisor og garanterer tilfredshed. Vi tilbyder branchebestemte revisorer, som matcher dit behov, og sikrer, at dine regnskaber holder sig inden for lovens rammer.

5. Vær Transparent

Gennemsigtighed er en nøglefaktor i at undgå skattekontrol. Sørg for, at alle dine finansielle transaktioner er gennemsigtige og nemme at følge. Dette gør det nemt for Skattestyrelsen at gennemgå dine dokumenter uden at finde anledninger til en dybere kontrol.

6. Fast Rådgiver

Hos Stadsrevisionen tilbyder vi en fast personlig rådgiver til alle vores klienter. Dette sikrer, at du altid har en ekspert, der forstår din virksomhed, og som kan hjælpe med at minimere risikoen for skattekontrol gennem løbende rådgivning og kvalitetssikring af dit regnskab.

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad er skattekontrol?

Skattekontrol er en undersøgelse foretaget af Skattestyrelsen for at sikre, at dine skatteforpligtelser er opfyldt korrekt. Dette kan omfatte en gennemgang af dine regnskaber, fakturaer, og andre økonomiske dokumenter.

Hvad udløser skattekontrol?

Skattekontrol kan udløses af mange faktorer, herunder uregelmæssigheder i indberetninger, store afvigelser i regnskabet, eller tilfældige udvælgelser foretaget af Skattestyrelsen.

Hvordan kan en revisor hjælpe med at undgå skattekontrol?

En revisor kan hjælpe med at sikre, at dine regnskaber er korrekte og overholder alle skatteregler. De kan identificere potentielle risici og rådgive om, hvordan du kan minimere dem, hvilket reducerer chancen for at blive udsat for skattekontrol.

Har du brug for hjælp til at optimere din økonomi?

Kontakt Stadsrevisionen for skræddersyet professionel støtte og rådgivning.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: