Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

gearing ratio analyse

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Gearing ratio analyse er et centralt værktøj i finansiel vurdering, der måler en virksomheds finansielle risiko ved at se på forholdet mellem gæld og egenkapital. En dyb forståelse af gearing ratio kan hjælpe virksomhedsejere og investorer med at tage mere informerede beslutninger.

Hvad er Gearing Ratio?

Gearing ratio, også kaldet gearing forhold, er en finansiel analyse, der vurderer, hvor meget af en virksomheds kapitalstruktur er finansieret gennem gæld. Det er en nøgletal, der bruges til at analysere en virksomheds finansielle sundhed og evne til at håndtere sin gældsforpligtelse.

Beregning af Gearing Ratio

For at beregne gearing ratio anvendes følgende formel:

Gearing Ratio = Samlet Gæld / Egenkapital

Her refererer samlet gæld til summen af kort- og langfristet gæld, mens egenkapital er den samlede værdi af virksomhedens aktiekapital og tilbageholdte indtjeninger.

Vigtigheden af Gearing Ratio

En korrekt analyse af gearing ratio kan indikere, hvor risikabel en virksomhed er, når det gælder dens evne til at betale tilbage på sin gæld. En høj gearing ratio kan være et tegn på, at en virksomhed har høje gældsforpligtelser i forhold til sin egenkapital, hvilket kan øge virksomheden finansielle risiko. På den anden side kan en lav gearing ratio indikere, at virksomheden er konservativ i sin brug af gæld, hvilket kan være mindre risikofyldt, men også mindre opportunistisk.

Gearing Ratio og Beslutningstagning

For investorer og långivere er gearing ratio en vigtig indikator for, hvorvidt en virksomhed er en sikker investering. En høj gearing ratio kan afskrække långivere og investorer, da det indikerer højere risiko, mens en lav gearing ratio generelt ses som mere positivt, da det viser, at virksomheden potentielt har mindre risiko for at mislykkes i at opfylde sine forpligtelser.

Hvordan Stadsrevisionen kan Hjælpe

Hos Stadsrevisionen forstår vi vigtigheden af en præcis finansiel analyse. Med over 8 års erfaring og certificeret ekspertise inden for revision og finansiel rådgivning, er vi en af Danmarks bedst bedømte og hurtigst voksende revisionsfirmaer. Vores dedikerede team af specialiserede revisorer står klar til at assistere med at udføre en detaljeret gearing ratio analyse, så du kan tage velinformerede beslutninger om din virksomheds fremtid.

Kontakt os i dag

Kontakt os mellem 8-21 alle ugens dage (også weekender), og få en fast personlig rådgiver, der matcher dig og dine behov. Med +1200 tilfredse samarbejdspartnere og en landsdækkende tilstedeværelse, er Stadsrevisionen din pålidelige partner i finansiel analyse og rådgivning.

FAQ

Hvad er en god gearing ratio?

En god gearing ratio afhænger af branchen, men generelt anses en ratio under 1,0 som konservativ og lav risiko, mens en ratio over 2,0 kan indikere høj risiko.

Hvilken betydning har en høj gearing ratio?

En høj gearing ratio kan indikere, at virksomheden har højere finansiel risiko, da den er mere afhængig af ekstern finansiering gennem gæld. Dette kan gøre virksomheden mere sårbar over for økonomiske nedture.

Hvordan kan Stadsrevisionen hjælpe med gearing ratio analyse?

Stadsrevisionen tilbyder ekspertanalyse af gearing ratio, guidet af vores certificerede og erfarne revisorer. Vi sikrer en præcis vurdering for at hjælpe dig med at forstå og håndtere din virksomheds finansielle sundhed.

Har du brug for hjælp til at optimere din økonomi?

Kontakt Stadsrevisionen for skræddersyet professionel støtte og rådgivning.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: