Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Spar Nord

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er Spar Nord?

Spar Nord Bank A/S er Danmarks femtestørste bank og har sine banker primært i det nordjyske, med et hovedkontor placeret i Aalborg. Spar Nord har udviklet sig til at være en landsdækkende finansinstitution med ambitioner om fortsat vækst. Med mere end 1.400 ansatte fordelt på over 70 filialer i hele Danmark, understøtter Spar Nord Bank en omfattende kundebase på omkring 390.000 kunder. Fra sin beskedne begyndelse har Spar Nord spredt sin virksomhed fra lokal til national skala. 

Hvordan startede Spar Nord?

Spar Nords historie startede i 1824, da Bye og Omegns Sparekasse blev grundlagt i Aalborg. Gennem strategiske fusioner og opkøb har banken formet sit nuværende landsdækkende fodaftryk. I 1967 fusionerede den med Landbosparekassen og blev kendt som Sparekassen Nordjylland. I 1993 overtog banken resterne af Himmerlandsbanken i Hobro. År 2000 markerede et vigtigt vendepunkt, da banken antog navnet Spar Nord og begyndte etableringen af filialer udover de nordjyske grænser. Mellem september 2018 og marts 2019 udvidede Spar Nord sin ejerandel i Danske Andelskassers Bank (DAB) til cirka 27%.

Hvordan er ejerskabsstrukturen i Spar Nord?

Spar Nord Fonden, stiftet i 1990 fra den opsamlede egenkapital af den tidligere sparekasse, ejer 18,9% af Spar Nords aktier (pr. 2019). Det resterende aktiekapital er spredt blandt over 103.000 aktionærer, hvilket giver fonden en væsentlig, men ikke enevældig, kontrol over banken. Fonden giver udbytter til støtte af forskning, kulturelle initiativer og frivilligt arbejde over hele Danmark. Spar Nord har historisk set også haft en betydelig aktiepost i Nørresundby Bank, som nu er en del af Nordjyske Bank, illustrerende for Spar Nords aktive rolle i banksektorens konsolidering.

Hvad er Spar Nords kundetilbud?

Som kunde i Spar Nord kan du drage fordel af et bredt udvalg af finansielle produkter og services, der imødekommer både traditionelle og moderne behov i en bank. Spar Nord tilbyder en række væsentlige bankydelser som opsparingskonti, lønkonti, samt diverse låneformer inklusive forbrugslån og boliglån. Yderligere serviceydelser er f.eks. tilbud om rejsevaluta og muligheden for at oprette kreditkort. Spar Nord er også tilgængelig for specialgrupper som skolelærere, der kan benytte sig af en klassekonto til at administrere midler indsamlet af deres forældre og elever.

Hvordan skifter jeg til Spar Nord?

At blive kunde hos Spar Nord involverer kun indsamling af nogle få personlige oplysninger og din underskrift. For at påbegynde skiftet, skal du besøge Spar Nords hjemmeside og udfylde den tilgængelige online formular. Når du har indsendt formularen, vil Spar Nord tage kontakt til dig for at aftale et møde. Dette møde er dit første skridt mod at blive kunde. Under mødet vil I gennemgå og underskrive de nødvendige aftaler. Efterfølgende vil Spar Nord hjælpe dig med at få adgang til deres netbank, og så er du officielt kunde hos Spar Nord.

Vil du gerne fokusere 100% på det mest fordelagtige for din din virksomheds økonomi i dit bankskifte til f.eks. Spar Nord? Overlad bogføringen og dit regnskab til os i Stadsrevisionen. Vi har +1200 tilfredse samarbejdspartnere og klienter, og vi vil meget gerne hjælpe dig.

Mangler du hjælp i din proces med et eventuelt bankskifte?

I Stadsrevisionen tilbyder vi hjælp, der altid har tilfredshedsgaranti.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvad er fordelene ved at være kunde i Spar Nord?

Som kunde hos Spar Nord får du tildelt en personlig rådgiver, som er tilgængelig både fysisk i banken, online og via telefon. Dette sikrer, at du altid kan få vejledning og support, når du har brug for det. Spar Nord tilbyder desuden adgang til et omfattende udvalg af digitale værktøjer, der gør din daglige økonomistyring lettere.

Net- og Mobilbank hos Spar Nord

Med Spar Nords net- og mobilbank har du altid banken ved hånden. Uanset hvor du er, kan du nemt håndtere dine økonomiske anliggender. Funktionerne omfatter overførsel af midler, indsigt i kontobevægelser og lokalisering af nærmeste Spar Nord-pengeautomat. Dette gør det let at vedligeholde din økonomi på farten.

Administrer dine abonnementer via Spar Nord

Spar Nords net- og mobilbank inkluderer en abonnementsfunktion, der giver dig et klart overblik over dine faste betalinger. Her kan du nemt opsige abonnementer, du ikke længere ønsker at benytte, direkte fra din app, hvilket gør det nemt at optimere din økonomi.

Cashback-program fra Spar Nord

Registrer dit Visa-kort hos Spar Nord og nyd godt af cashback-ordninger, hvor du automatisk får en procentdel af dit køb retur, når du handler i et af de mange tilknyttede forretningssteder. Dette inkluderer hundreder af butikker, restauranter og online shops.

Young Money: Spar Nords platform til digitale lommepenge

Young Money er en innovativ platform fra Spar Nord, som er designet til at øge den økonomiske ansvarlighed blandt børn. Platformen inkluderer en app, et betalingskort og dedikerede konti, der hjælper dit barn med at lære om penge og opsparing på en sjov og interaktiv måde.

Yderligere tilbyder Spar Nord moderne digitale betalingsløsninger som Apple Pay, Google Pay og MobilePay, hvilket sikrer, at kunderne har adgang til de nyeste teknologier inden for økonomisk transaktion og betaling.

Hvad er StjernePLUS-kundeprogrammet hos Spar Nord?

Ligesom mange andre banker tilbyder Spar Nord Bank et belønningsprogram for sine mest loyale kunder. Som StjernePLUS kunde hos Spar Nord, nyder du godt af eksklusive VIP-fordele, der f.eks. omfatter en omfattende rejseforsikring for hele familien, ingen gebyrer på valutaveksling eller udstedelse af nye kreditkort, attraktive vilkår på billån, samt adgang til VIP-lounges i over 800 lufthavne globalt.

Hvad er kriterierne for at blive StjernePLUS kunde i Spar Nord?

For at kvalificere sig som StjernePLUS kunde hos Spar Nord, skal du anvende mindst tre ud af følgende fem bankprodukter: lån på minimum 100.000 kr. (kun specifikke låntyper), pension eller pensionsforsikring gennem Letpension på mindst 100.000 kr., et boliglån på mindst 100.000 kr. (enten direkte gennem Spar Nord Bank eller via Totalkredit), kombineret indbo- og ulykkesforsikring gennem Privatsikring, samt investeringer på minimum 100.000 kr., der kan omfatte både indestående og frie depoter.

Hvad er fordele som erhvervskunde i Spar Nord?

Spar Nord vil gerne være mere end bare en bank; de ønsker at være en partner, der bidrager til vækst og udvikling i din virksomhed. Som erhvervskunde hos Spar Nord tilbyder de en personlig tilgang og skræddersyede finansielle løsninger, som er tilgængelige via deres hjemmeside. Fordele ved at være erhvervskunde hos Spar Nord inkluderer integrerede bankløsninger, adgang til et dedikeret team af finansielle eksperter, lokal beslutningskraft, status som systemisk vigtig finansiel institution (Sifi-bank), samt fleksibilitet i forhold til tid og sted.

Hvad er Spar Nords vurdering på Trustpilot?

Spar Nord har en aktuel bedømmelse på 3,5 stjerner på Trustpilot, hvilket placerer dem i kategorien “middel”. Denne vurdering er baseret på mere end 2.800 kundeanmeldelser. 

Denne artikel er lavet i 2024 og er hentet fra Spar Nords oplysninger online. For direkte hjælp og sparring vil vi altid rådgive dig til at kontakte en revisor eller banken direkte for at hjælpe dig bedst muligt i gang. Revisorerne i Stadsrevisionen har + 8 års erfaring og står klar til at rådgive dig i din proces med dit regnskab i et eventuelt bankskifte.

Ønsker du professionel hjælp under dit bankskifte?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med certificeret og specialiseret faglighed.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Spar Nord

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Spar Nord Bank A/S er en af Danmarks største banker. Spar Nord har hovedsæde i Aalborg og mere end 70 filialer fordelt over hele Danmark. Spar Nord tilbyder en række finansielle produkter og tjenester til både private og erhvervskunder. Banken er stolt af sin historie, der går tilbage til 1824, og af at tilbyde moderne bankløsninger der imødekommer kundernes behov.

Det er meget op til den enkelte at vurdere, om en bank er god, da man har forskellige ønsker, forventninger og behov fra sin bank. Spar Nord har en vurdering på 3,5 stjerner på Trustpilot baseret på over 2.800 anmeldelser. Spar Nord anses generelt for at være en pålidelig bank med en tilfredsstillende kundeservice, og de oplyser på deres hjemmeside, at de i Spar Nord er dedikerede til at forbedre og tilpasse sine services for at sikre kundetilfredshed.

Spar Nord blev oprindeligt grundlagt som Bye og Omegns Sparekasse i 1824. Efter en række fusioner og navneændringer, blandt andet til Sparekassen Nordjylland, blev banken i 2000 omdøbt til Spar Nord Bank A/S. Dette skridt markerede en ny æra for banken med udvidet tilstedeværelse og tjenester på tværs af Danmark.

Spar Nord har etableret samarbejder med en række finansielle institutioner for at udvide og forbedre de tjenester, de tilbyder kunderne. Et markant samarbejde er med Totalkredit, hvor Spar Nord tilbyder boligfinansiering gennem Totalkredits produkter. Desuden har Spar Nord tidligere haft partnerskaber i forbindelse med erhvervelse af aktier i Danske Andelskassers Bank (DAB) og integrationen med Nørresundby Bank ind i Nordjyske Bank, som vidner om deres aktive rolle i banksektorens konsolidering.

Spar Nord tager finansiel sikkerhed alvorligt og implementerer løbende tiltag for at sikre kundernes midler og informationer. Banken overholder strenge nationale og internationale regler og standarder for finansiel stabilitet og dataintegritet. Desuden tilbyder Spar Nord en række forsikrings- og pensionsprodukter, der hjælper kunderne med at beskytte deres økonomi og planlægge for fremtiden. 

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: