Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Revisorfirma

Som antydet af betegnelsen, er et revisorfirma en virksomhed, der beskæftiger sig med revision og primært fokuserer på at kontrollere samt fremstille årsregnskaber for diverse firmaer.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad definerer et revisorfirma?

Et revisorfirma er en enhed, der specialiserer sig i revision og regnskabskontrol, typisk ansættende revisorer til at håndtere og attestere virksomheders finansielle opgørelser. Disse fagfolk, som kan operere selvstændigt eller være en del af et større revisorfirma, spiller en central rolle i at sikre nøjagtigheden af finansielle rapporter. 

Virksomheder benytter ofte et revisorfirma til udarbejdelse eller detaljeret gennemgang af deres årsregnskab. Mens nogle virksomheder vælger at involvere en revisor af egen fri vilje, er det for andre dikteret af lovgivningen.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Krav til anvendelse af revisor baseret på regnskabsklasse

Ikke alle virksomheder er underlagt de samme forpligtelser vedrørende revision. Virksomheder indplaceret i regnskabsklasse A er ikke forpligtet til at lade deres årsregnskab blive revideret af en revisor. Omvendt skal virksomheder i regnskabsklasse B, C, og D have deres årsregnskab godkendt af en revisor. 

Der findes dog visse undtagelser for klasserne B og C, hvor revisorpligt ikke gælder, hvis virksomheden opfylder mindst to af følgende kriterier i to på hinanden følgende regnskabsår:

  • Balancens samlede værdi er under 4 millioner kroner.
  • Nettoomsætningen er mindre end 8 millioner kroner.
  • Virksomheden har haft færre end 12 fuldtidsansatte i gennemsnit.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Små til mindre virksomheder, som typisk hører under regnskabsklasse A, står over for færre krav i forbindelse med regnskabsføring. På den anden side stilles der betydeligt flere krav til virksomheder i regnskabsklasse D, herunder børsnoterede selskaber og store virksomheder, i forhold til regnskab og revision.

Selv for mindre virksomheder i regnskabsklasse A, hvor det ikke er et krav at anvende en revisor, kan det være fordelagtigt at inddrage revisorbistand. Dette sikrer, at virksomhedens regnskab opfylder alle relevante regler og præsenterer et nøjagtigt billede af den økonomiske situation.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Revisorfirma

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Et revisorfirma er en virksomhed, der udfører revision og finansiel rådgivning, sikrer at virksomheders regnskaber er korrekte og overholder lovgivningen.

Nej, det er ikke obligatorisk for alle virksomheder. Virksomheder i regnskabsklasse A behøver ikke en revisor til at godkende deres årsregnskab, mens virksomheder i klasserne B, C, og D skal. Der er dog undtagelser for B og C, hvis de opfylder visse økonomiske kriterier.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: