Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

MBA

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad betyder en MBA?

En MBA – også kaldet en Master of Business Administration – er en erhvervsøkonomisk lederuddannelse, der typisk fokuserer på strategi, økonomi, lederskab, forretningsforståelse og organisationsudvikling. Uddannelsen er designet til at give både faglige og personlige kompetencer til nuværende og kommende ledere. Mange oplever, at en MBA fungerer som et betydeligt karrierespringbræt, hvilket ofte resulterer i stillinger med større ansvar og indflydelse.

Hvad er adgangskravene til MBA-uddannelsen?

Adgangskravene til en MBA varierer mellem forskellige uddannelsesinstitutioner, men generelt skal ansøgere opfylde visse uddannelses- og erhvervserfaringskrav. Typisk kræves det, at man har gennemført en af følgende uddannelser 1) en relevant bacheloruddannelse, 2) en relevant professionsbacheloruddannelse, 3) en relevant diplomuddannelse gennemført som et reguleret forløb eller 4) en relevant udenlandsk uddannelse på tilsvarende niveau.

En MBA er en generalistuddannelse, hvilket betyder, at en bred vifte af uddannelsesbaggrunde kan være relevante, så længe de har givet kompetencer inden for erhvervsøkonomi, ledelse, økonomi, marketing eller strategi. Optagelsesudvalget vil vurdere både din uddannelsesmæssige baggrund og erhvervserfaring, hvor sidstnævnte ofte vægtes højt.

Desuden kræver nogle MBA-programmer, at ansøgere vedlægger relevante referencer i ansøgningen. Der kan også være krav om tilfredsstillende resultater i standardiserede tests som GMAT (Graduate Management Admission Test) eller GRE.

Hvad er kravene om erhvervserfaring til en MBA?

Mange MBA-programmer kræver, at ansøgere har mindst tre års relevant erhvervserfaring efter afslutning af en adgangsgivende uddannelse. Erhvervserfaringen bør opfylde følgende kriterier: 1) er inden for uddannelsens erhvervsøkonomiske fagområde, 2) involverer ledelsesansvar eller en koordinerende rolle eller 3) giver indsigt i virksomhedens økonomi og organisatoriske opbygning. 

For at blive optaget på en MBA skal man ofte indsende en motiveret ansøgning, hvor man beskriver sin erhvervserfaring og hvordan den relaterer til uddannelsens fokusområder.

Hvor lang tid tager det at gennemføre en MBA?

Varigheden af en MBA afhænger af, om du vælger at studere på fuldtid eller deltid. En fuldtids-MBA kræver din fulde opmærksomhed og tid, hvilket kan gøre det vanskeligt at arbejde samtidig. Derimod er en deltids-MBA designet, så du kan studere og arbejde samtidig. Dette giver større fleksibilitet, men forlænger ofte den samlede studietid.

Ved Aarhus Universitet kan en MBA gennemføres på mellem 2 og 6 år, afhængigt af hvad der passer bedst til dit arbejde og privatliv. Andre institutioner tilbyder lignende fleksibilitet, mens nogle MBA-programmer kan gennemføres på kun et år, hvis de tages på fuldtid.

Hvad koster en MBA?

At tage en MBA er en betydelig økonomisk investering. I Danmark varierer prisen for en MBA mellem cirka 90.000 og 460.000 kr., afhængigt af hvilken uddannelsesinstitution du vælger. Der kan også være ekstra udgifter til materialer, transport, overnatning og forplejning. Hvis du ønsker at tage enkelte fag eller moduler, koster disse omkring 15.000 kr. pr. modul, mens et afhandlingsmodul ligger mellem 30.000 og 32.000 kr.

Betalingen for en MBA sker typisk i 3-4 rater forud for hvert semester eller modul. Det er vigtigt at tjekke med den specifikke udbyder for de mest opdaterede priser.

Mange deltidsstuderende får deres MBA finansieret af deres arbejdsgiver. Hvis du er i stand til at lave en sådan aftale, kan du blive bedt om at underskrive en kontrakt, hvor du forpligter dig til at blive hos virksomheden i en bestemt periode efter afslutningen af din MBA. De fleste, der tager en fuldtids-MBA, betaler selv for uddannelsen.

Vil du gerne spare op til en MBA-uddannelse? Hos Stadsrevisionen kan vi hjælpe dig med at optimere dine skatteforhold og fradrag ved at udarbejde en omfattende skatteanalyse og gennemgå dine økonomiske forhold. Vi anvender vores ekspertise inden for skat til at levere skræddersyede løsninger, der passer præcist til din virksomheds behov. Med os ved din side er du sikret den mest optimale skattemæssige strategi. 

Er du klar til professionel hjælp til en skatteanalyse?

Kontakt Stadsrevisonen for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at spare tid og penge.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvor skal man læse sin MBA?

Valget af, hvor du skal tage din MBA, afhænger af dine personlige præferencer og dine karrieremål. Hvis du ønsker, at din MBA skal have et internationalt fokus, kan det være en fordel at tage uddannelsen på engelsk og sikre, at den har internationale akkrediteringer. Disse akkrediteringer sikrer, at MBA-programmet lever op til bestemte kvalitets- og indholdskrav.

Ønsker du at arbejde i en specifik virksomhed, kan det være nyttigt at undersøge, hvilke MBA-udbydere virksomheden foretrækker, eller hvilke udbydere deres nuværende medarbejdere med en MBA har valgt. Fordi MBA-titlen ikke er beskyttet, varierer kvaliteten og indholdet af forskellige programmer. Det er derfor en god idé at rådføre dig med dit netværk for at finde anbefalede MBA-udbydere.

MBA-programmer vurderes årligt på internationalt niveau, og de bedste programmer findes ofte på prestigefyldte ranglister i aviser og tidsskrifter som The Wall Street Journal og The Economist. Hvis du planlægger at studere eller arbejde i udlandet, kan disse ranglister give dig en indikation af programmets kvalitet og indhold.

Hvilke MBA-uddannelsesudbydere findes der?

Der findes både offentlige og private MBA-udbydere. En god start kan være at søge på diverse uddannelsessteder efter oversigter over MBA-uddannelser og rådføre dig med tidligere studerende. De fleste MBA-programmer tilbyder gratis informationsaftener eller -dage, hvor du kan få svar på dine spørgsmål og finde det program, der passer bedst til dig.

Hvor stor er arbejdsbyrden på en MBA?

En MBA er et krævende studie, uanset om du tager det på deltid ved siden af dit fuldtidsarbejde eller som et fuldtidsstudie. Hvis du har en lederstilling ved siden af, skal du forvente at bruge gennemsnitligt 20 timer om ugen på forberedelse, og mere i eksamensperioder. Derfor er det vigtigt at vælge et tidspunkt i din karriere, hvor du har tid og energi til at håndtere det ekstra arbejdspres både professionelt og personligt.

Processen med at være under MBA-uddannelse kan kræve mange ressourcer og stort overskud. Vi – i Stadsrevisionen – vil gerne gøre det nemmere for dig. Vi kan hjælpe dig med bl.a. regnskab og bogføring, så du kan bruge din tid på det, du vil! I Stadsrevisionen har vi branchebestemte revisorer, der matcher dig og dine behov og kan hjælpe dig i processen!  

Ønsker du professionel hjælp til dit regnskab?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med specialiseret og certificeret faglighed.

Hvad får en MBA i løn?

Ifølge CA Løntjek ligger månedslønnen for en MBA i Danmark mellem 86.800 og 107.149 kr. Dette lønniveau afspejler den viden og de ledelseskompetencer, som en MBA-uddannelse giver, og de øgede ansvar og muligheder, der følger med denne grad.

Hvilke fordele er der ved at tage en MBA?

En MBA kan tilbyde mange fordele, både personligt og professionelt. Uddannelsen styrker dine strategiske og analytiske evner, forbedrer din ledelseskapacitet og udvider din forståelse for forretningsdrift. Desuden kan en MBA betydeligt udvide dit professionelle netværk, da du får mulighed for at samarbejde med andre ambitiøse erhvervsfolk og ledere fra forskellige sektorer.

Hvad er karriereudsigterne med en MBA?

En MBA kan åbne mange karrieredøre. MBA-kandidater er ofte kvalificerede til lederstillinger inden for områder som ledelse, rådgivning, finans, marketing og iværksætteri. Mange fortsætter med at blive administrerende direktører, finansdirektører eller ledelseskonsulenter i store virksomheder. En MBA er også værdifuld for dem, der ønsker at starte deres egen virksomhed, da den giver vigtige færdigheder inden for strategi og ledelse.

Hvad er en mini-MBA?

En mini-MBA er en privat deltidsuddannelse inden for erhvervsledelse, der tilbydes af forskellige kursusvirksomheder. Mini-MBA er ikke en beskyttet titel, hvilket betyder, at enhver kan udbyde denne type uddannelse. Den er designet til ledere og fagspecialister, der ønsker at opnå generel viden om ledelse, strategi, organisering, forretningsudvikling og markedsforståelse.

Mini-MBA-programmer varierer i struktur, men mange er baseret på en kombination af fjernstudium og weekendseminarer. Et typisk mini-MBA-forløb kan bestå af seks moduler over 9-10 måneder, hvor hvert modul inkluderer cirka 150 siders pensum, en opgave og en valgfri kursusdag, afsluttet med en samlet eksamen.

Konceptet for mini-MBA stammer fra USA, hvor anerkendte universiteter ofte tilbyder denne uddannelse som en forkortet version af en fuld MBA. I nogle tilfælde kan en mini-MBA endda være adgangsgivende til en fuld MBA-uddannelse. I Danmark har mini-MBA været tilgængelig siden 2010, og der findes også lignende uddannelser under andre betegnelser.

Selvom en mini-MBA bruger MBA i sin titel, er det ikke en akademisk grad eller en masteruddannelse. Pensum for en mini-MBA svarer typisk til nogle ugers fuldtidsstudium på en videregående uddannelse. Udbydere beskriver ofte mini-MBA som en “forkortet” version af en MBA, men en fuld MBA svarer enten til en dansk kandidatgrad (fem års studier på en højere læreanstalt) eller en 1-2-årig deltids-efteruddannelse, som kan bygges oven på en bachelor-, diplom- eller kandidatgrad.

Hvorfor vælge en mini-MBA?

En mini-MBA kan være et godt valg for dem, der ønsker at opnå en bred forståelse af erhvervsledelse uden at forpligte sig til de tids- og omkostningsmæssige krav, der følger med en fuld MBA. Det er også en praktisk mulighed for travle professionelle, der har behov for fleksible studiemuligheder. Mini-MBA-programmer kan tilbyde værdifuld viden og færdigheder, som kan anvendes direkte i arbejdslivet, og de kan være et første skridt mod en fuld MBA-uddannelse.

Karrieremuligheder med en mini-MBA

Selvom en mini-MBA ikke er en fuld akademisk grad, kan den stadig forbedre dine karrieremuligheder. Den giver en grundlæggende forståelse for ledelsesprincipper og strategier, som kan være nyttige i mange erhvervsmæssige sammenhænge. En mini-MBA kan også demonstrere engagement i faglig udvikling og vilje til at forbedre dine kompetencer, hvilket kan være attraktivt for arbejdsgivere.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om MBA

En MBA, eller Master of Business Administration, er en erhvervsøkonomisk lederuddannelse, der fokuserer på områder som strategi, økonomi, lederskab, forretningsforståelse og organisationsudvikling. En MBA-uddannelse giver både faglige og personlige kompetencer til nuværende og kommende ledere, hvilket gør den til et populært valg for dem, der ønsker at fremme deres karriere inden for erhvervslivet.

Lønnen for en MBA varierer afhængigt af branchen, erfaringen og placeringen. Ifølge CA Løntjek ligger månedslønnen for en MBA i Danmark mellem 86.800 og 107.149 kr.

En MBA er ikke en traditionel kandidatgrad, men en specialiseret masteruddannelse inden for erhvervsøkonomi og ledelse. Mens en almindelig kandidatgrad ofte fokuserer på et specifikt fagområde, er en MBA designet til at give en bred forståelse af forretningsdrift og ledelse, hvilket gør den relevant for mange forskellige sektorer og brancher.

Om en MBA er værdifuld afhænger af dine karrieremål og personlige situation. For mange kan en MBA åbne døre til højere stillinger, større ansvar og højere lønninger. Den giver også værdifulde netværksmuligheder og en dybere forståelse af erhvervsstrategi og ledelse. Dog kræver en MBA en betydelig investering af tid og penge, så det er vigtigt at overveje, om fordelene opvejer omkostningerne for din specifikke karrierevej.

Omkostningerne ved en MBA varierer afhængigt af institutionen og programmets struktur. I Danmark kan prisen for en MBA ligge mellem 90.000 og 460.000 kr. Udover undervisningsafgiften kan der være ekstra udgifter til materialer, transport, overnatning og forplejning. 

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: