Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Kickstarter

På Kickstarter kan du præsentere et projekt eller en idé, som du søger økonomisk støtte til. Du fastsætter et mål for projektet samt en deadline. Hvis målet opnås inden deadlinen udløber, vil du modtage pengene fra dine støttere, så du kan fortsætte med at udvikle dit projekt.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er Kickstarter?

Kickstarter er en online platform hvor man kan søge crowdfunding. Crowdfunding kaldes også fundraising og er en metode til at skaffe midler til enkeltpersoner, virksomheder eller organisationer. Ved hjælp af Kickstarter-platformen er det blevet betydeligt nemmere at søge og opnå finansiering på nettet. Kickstarter arbejder for at hjælpe en bred vifte af kreative personer, herunder kunstnere, musikere, designere, freelancere og iværksættere, ved at finde de nødvendige ressourcer og support til at bringe deres innovative idéer til virkelighed.

Siden lanceringen i april 2009 har Kickstarter formået at opbygge et imponerende community, hvor over 17 millioner mennesker har bidraget til forskellige projekter. I alt er der via Kickstarter samlet over 4,6 milliarder dollars til støtte af kreative og innovative projekter. Til dato er mere end 170.00 projekter blevet succesfuldt finansieret gennem platformen. Kickstarter fortsætter med at være en katalysator for kreativ vækst og innovation, hvilket gør det til en uundværlig ressource for enhver, der ønsker at realisere et projekt gennem crowdfunding.

Hvordan fungerer Kickstarter?

På Kickstarter bliver hvert projekt skabt og styret uafhængigt af dets initiativtager(e), som har den fulde kontrol og det fulde ansvar for deres projekter. På deres projektside kan du præsentere dit produkt gennem billeder, videoer og detaljerede beskrivelser for at sikre økonomisk støtte fra samfundet.

Som projektets ejer skal man definerer et finansieringsmål og en deadline. Brugere af platformen kaldes backers, og hvis de er begejstrede for projektet, kan de “love penge” for at hjælpe med at realisere det. Hvis finansieringsmålet nås inden deadline, vil “støtterne” blive opkrævet det lovede beløb. Hvis målet derimod ikke nås, vil ingen penge blive opkrævet, da Kickstarter opererer med en alt-eller-intet model for funding.

Her er de grundlæggende trin på Kickstarter:

Projektoprettelse: Projektets ejer kan oprette en projektside, hvor de detaljeret beskriver deres idé, finansieringsmål, og hvorfor de har brug for midler. Projekterne kan spænde over alt fra kunstneriske værker og teknologiske nyopfindelser til filmproduktioner, musikalbums, innovative gadgets og nonprofit-initiativer.

Finansieringsmål: Projektets ejer skal fastsætte et finansieringsmål, som er det beløb, de skal indsamle for at kunne realisere deres projekt. Dette mål skal nås inden for en specificeret periode, ellers finansieres projektet ikke.

Belønninger: For at motivere folk til at støtte, tilbyder projektet ejer forskellige belønninger baseret på bidragets størrelse. Disse kan inkludere eksemplarer af det færdige produkt, unikke oplevelser eller andre attraktive incitamenter.

Alt-eller-intet: Kickstarter anvender en “alt-eller-intet” model, hvor projekter kun modtager finansiering, hvis de når eller overgår deres finansieringsmål inden for den fastsatte tidsramme. Hvis målet ikke nås, bliver ingen af de indsamlede midler trukket fra backerne.

Offentlig synlighed: Projektsiderne er offentligt tilgængelige, hvilket giver projektets ejer mulighed for at nå ud til et bredt publikum og dele deres vision med potentielle backers.

Kickstarter har spillet en afgørende rolle i realiseringen af en lang række projekter, fra små uafhængige film til banebrydende teknologiske opfindelser. Platformen giver projekt ejerne mulighed for at teste markedet og opnå finansiering på en mere demokratisk måde ved aktivt at involvere fællesskabet i finansieringsprocessen.

Det er afgørende for danske iværksættere at forstå, hvordan indtægter og udgifter håndteres i forbindelse med et Kickstarter-projekt. Det anbefales at konsultere en regnskabsekspert eller revisor, der er erfaren inden for crowdfunding-platforme som Kickstarter, for at sikre korrekt finansiel styring.

Vores erfarne revisorer står klar til at hjælpe dig med at holde styr på indtægter og udgifter i forbindelse med dit Kickstarter-projekt.

Kontakt Stadsrevisionen for professionel støtte og rådgivning.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Omkostninger ved crowdfunding gennem Kickstarter

Som med enhver anden virksomhed, så skal Kickstarter også generere indtægter for at kunne operere, og det er derfor ikke gratis at bruge platformen. Når et projekt på Kickstarter opnår sit finansieringsmål, opkræves der et gebyr på 5% af det samlede indsamlede beløb. Dette gebyr bidrager til at dække de udgifter, der er forbundet med vedligeholdelsen af platformen og de forskellige tjenester, som Kickstarter tilbyder. Disse omkostninger sikrer, at Kickstarter kan fortsætte med at tilbyde en robust platform, der understøtter skabere fra hele verden i at bringe deres projekter til live. Det er vigtigt for brugere at indregne dette gebyr, når de planlægger deres budget, da det direkte påvirker den samlede mængde midler, der skal rejses for at projektet kan blive en realitet.

Andre metoder til at opnå finansiering

Ud over crowdfunding på Kickstarter, findes der flere alternative metoder til at finansiere dine projekter. Disse inkluderer personlige investeringer, hvor du selv finansierer projektet, eller lån fra finansielle institutioner, der kan tilbyde forskellige lånemuligheder med varierende rentesatser og tilbagebetalingsbetingelser. Engleinvestorer og venturekapitalister er også værdifulde ressourcer, især for start-ups og innovative projekter, da de ikke kun tilbyder kapital men ofte også strategisk vejledning og adgang til et bredt netværk. Hver af disse finansieringskilder har unikke fordele, som f.eks. større finansiel fleksibilitet eller muligheden for mentorship, men også potentielle ulemper som øget finansiel risiko eller behovet for at afgive ejerandele. Hvis du overvejer disse alternativer til Kickstarter, er det vigtigt at foretage en grundig evaluering af dit projekts behov og dine langsigtede mål for at vælge den mest passende finansieringskilde.

Indtægt og moms

Når du modtager penge gennem din Kickstarter-kampagne, skal disse indtægter indberettes som virksomhedsindtægter. Det er vigtigt at forstå, hvordan moms håndteres i forhold til de produkter eller ydelser, du tilbyder via din crowdfunding-kampagne. Afhængigt af varens eller ydelsens art kan nogle elementer være fritaget for moms, mens andre kræver, at du opkræver og indberetter moms. Det er vigtigt at have styr på de relevante momskrav for de varer eller ydelser, du sælger, og sikre at alt bliver korrekt rapporteret til Skat.

Det kan være en god idé at få professionel vejledning for at sikre, at alle aspekter af din økonomi bliver håndteret korrekt, herunder korrekt bogføring og compliance med skatte- og momsregler. Hos Stadsrevisionen har vi bred erfaring med skat og moms, og vi er klar til at hjælpe dig med at optimere din skatte- og momshåndtering

Har du brug for professionel hjælp til at håndtere dit skatte- og momsregnskab?

Kontakt os for skræddersyet professionel støtte og rådgivning.

Omkostninger og udgifter

Når du starter et projekt på Kickstarter, er det vigtigt at have et klart overblik over alle de omkostninger og udgifter, der er involveret. Disse omkostninger omfatter produktionsomkostninger, som er nødvendige for at fremstille dit produkt eller realisere din service. Du vil også støde på provisionsgebyrer, som er knyttet direkte til brugen af Kickstarter-platformen. Markedsføringsomkostninger er også en væsentlig post, da effektiv promotion er nødvendig for at nå dit mål på Kickstarter.

Ud over disse direkte projektrelaterede udgifter, kan der være yderligere omkostninger som udgifter til rejser, lønninger til medarbejdere, og måske kontorlejemål, hvis dit projekt kræver et fysisk arbejdsrum. Alle disse udgifter er vigtige at inkludere i dit budget, da de kan have en betydelig indvirkning på dit projekts finansielle succes.

Det er vigtigt at bemærke, at disse udgifter potentielt kan trækkes fra i virksomhedens skat, hvilket kan medføre skattemæssige fordele. At have en nøjagtig og detaljeret registrering af alle omkostninger forbundet med dit Kickstarter-projekt er vigtigt, ikke kun for skattemæssige formål, men også for at sikre, at du har et realistisk billede af din økonomi. Dette kan hjælpe dig med bedre at forstå det samlede omfang af de økonomiske midler, der kræves, og hvordan disse midler skal administreres for at maksimere chancerne for succes på Kickstarter.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om kickstarter

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Kickstarter fungerer ved at projektejere opretter en projektside, hvor de detaljeret beskriver deres idé, finansieringsmål og motivationen bag projektet. Brugere af platformen, kan så “love penge” til projekter, de støtter. Hvis projektet når sit finansieringsmål inden deadline, modtager initiativtageren pengene minus et gebyr på 5% til Kickstarter. Dette system anvender en “alt-eller-intet” model, hvor projekter kun modtager finansiering, hvis de når deres mål.

Crowdfunding er en metode til at indsamle kapital gennem små økonomiske bidrag fra mange mennesker, typisk via internettet. Denne metode er populær blandt iværksættere, kunstnere og andre, der ønsker at finansiere projekter, produkter eller virksomheder. På platforme som Kickstarter præsenterer initiativtagerne deres projekter og sætter et finansieringsmål samt en tidsfrist. Bidragyderne kan tilbyde støtte i bytte for belønninger eller blot for at støtte en idé de tror på.

Omkostningerne ved crowdfunding på platforme som Kickstarter inkluderer et fast gebyr på 5% af det samlede indsamlede beløb, hvis projektet opnår sit finansieringsmål. Derudover kan der være gebyrer forbundet med betalingstjenester og andre administrative omkostninger. Projektets ejere skal også overveje udgifter til produktion, markedsføring, lønninger, og eventuelt rejser og kontorleje, som er nødvendige for at gennemføre projektet.

Ja, crowdfunding er lovligt. Det reguleres dog af nationale og internationale love, der sikrer, at både pengegivere og modtagere overholder juridiske standarder. Disse love kan variere afhængigt af landet, og det er vigtigt for både projektejere og bidragydere at forstå de relevante juridiske krav og regler inden de deltager i crowdfunding.

Fordele ved crowdfunding inkluderer adgang til kapital, markedsvalidering af en idé før fuld implementering, og opbygning af et community omkring et projekt. Ulemper kan omfatte risikoen for ikke at nå finansieringsmålet, hvilket ved Kickstarter betyder, at ingen midler modtages (på grund af alt-eller-intet-modellen). Derudover kan der være et pres på projektinitiativtageren for at opfylde forventningerne hos mange små investorer, samt behovet for omfattende markedsføringsindsats for at sikre bred støtte.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her:

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

08 - 21

alle ugens dage

Om Kickstarter

Kickstarter er en crowdfunding-platform, der primært henvender sig til kreative, iværksættere, og opfindere, som søger finansiering til deres projekter fra et bredt publikum. Denne platform er ideel for dem, der ønsker at bringe innovative ideer til markedet uden at skulle gennem traditionelle finansieringskanaler. Brugerne præsenterer deres projekter på sitet og tiltrækker støtte i form af finansiel backing fra interesserede individer. Fordelene ved Kickstarter inkluderer evnen til at nå et globalt publikum, validere et koncept før produktudvikling, og opnå finansiering uden at afgive aktieandel. Kickstarter opkræver en procentdel af de indsamlede midler som betaling.

Skal du have hjælp til at finde en fintech løsning?

Hos Stadsrevisionen er vi altid klar til at hjælpe dig med fintech løsningerb. Kontakt os i dag, og få en uforpligtende snak om fintech løsninger.