Kontakt os

+45 70 60 40 04

Har du brug for hjælp til regnskab?

4.8/5 af 115+

hvilke virksomheder skal lave årsregnskab

Hvilke virksomheder skal lave årsregnskab?

Alle virksomhedstyper i Danmark har en del forpligtelser i forhold til at lave et årsregnskab. Men hvem er egentlig påkrævet at lave et, og hvad indebærer det? Lad os dykke ned i de specifikke krav og regler, der gør sig gældende for forskellige virksomhedsformer.

Virksomheder med Begrænset Ansvar

Aktieselskaber (A/S) og anpartsselskaber (ApS) er nogle af de mest almindelige virksomhedsformer med begrænset ansvar i Danmark. Disse typer virksomheder er lovpligtige til at udarbejde og indsende et årsregnskab. Regnskabet skal revideres af en registreret eller statsautoriseret revisor og indsendes til Erhvervsstyrelsen.

Personligt ejede mindre virksomheder (PMV)

PMV’er, der har en omsætning under en vis grænse, er ikke forpligtet til at indsende et årsregnskab til Erhvervsstyrelsen. Dog skal de stadig bogføre og kunne dokumentere deres økonomi for Skattestyrelsen. Det er en god idé for sådan en virksomhed at føre et internt regnskab for at holde styr på økonomien.

Interessentskaber (I/S) og kommanditselskaber (K/S)

Interessentskaber og kommanditselskaber med flere ejere er typisk påkrævet at udarbejde og indsende et årsregnskab. Dette gælder, hvis selskabet har en vis størrelse eller gennemfører visse aktiviteter, der gør det nødvendigt at levere et revideret regnskab.

Regnskabsklasser

Virksomheder inddeles også i regnskabsklasser fra A til D, alt efter størrelse og omsætning. Klasse A omfatter de mindste virksomheder, der ikke er forpligtede til at levere så detaljerede regnskaber som klasse D virksomheder, der typisk omfatter de største aktieselskaber.

Har du brug for hjælp til dit årsregnskab?

Hos Stadsrevisionen står vi klar til at assistere dig med dit årsregnskab, uanset hvilken virksomhedsform du driver. Vores team af erfarne revisorer har en dyb forståelse af de lovgivningsmæssige krav og kan sikre, at din virksomhed lever op til alle forpligtelser.

Vi tilbyder:

  • Altid tilfredshedsgaranti
  • En af Danmarks bedst bedømte revisionsfirmaer
  • +8 års erfaring hos alle revisorer
  • Kontakt os mellem 8-21 alle ugens dage
  • En fast personlig rådgiver
  • Landsdækkende og lokal tilstedeværelse

Kontakt os i dag og få styr på dit årsregnskab inden deadline.

FAQ

Er alle virksomheder lovpligtige til at udarbejde et årsregnskab?

Nej, det afhænger af virksomhedsformen og omsætningen. Fx er aktieselskaber og anpartsselskaber altid forpligtede, mens personligt ejede mindre virksomheder ofte ikke er.

Hvad er et revideret regnskab?

Et revideret regnskab er et årsregnskab, som er blevet gennemgået af en registreret eller statsautoriseret revisor for at sikre, at det overholder lovgivningen og giver et retvisende billede af virksomhedens økonomi.

Hvilken hjælp kan Stadsrevisionen tilbyde i forhold til årsregnskab?

Vi kan assistere med alt fra udarbejdelsen af årsregnskabet til revision og indberetning til Erhvervsstyrelsen, samt give rådgivning om skatteregler og økonomistyring. Vores erfarne revisorer sikrer, at din virksomhed lever op til alle relevante krav og standarder.

Indholdsfortegnelse

Skal du bruge hjælp til bogføring?

Bogføring er vitalt for enhver virksomhed, men det behøver ikke at være dyrt. Med moderne digitale løsninger sparer du både tid og penge, mens du opnår præcise finansielle rapporter. Hos Stadsrevisionen er vi eksperter i digital bogføring og skræddersyr løsninger til dine behov. Kontakt os og oplev, hvordan vi kan gøre bogføring nem, effektiv og omkostningsbesparende for din virksomhed.

Del den her:

Relateret artikler