Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Sådan starter du en webshop: Tips og guide

I den digitale tidsalder er e-handel ikke blot en trend; det er blevet en integreret del af vores hverdag. Uanset om vi handler fra vores bærbare computere i sofaen eller swiper gennem produkter på vores smartphones under busrejsen, har online shopping bragt en bekvemmelighed, som fysiske butikker har svært ved at konkurrere med. Men hvad kræver det at starte sin egen webshop, og hvordan kan du sikre, at din butik ikke bare bliver en blandt mange?

At beslutte sig for at åbne en webshop kan være en overvældende proces, især hvis du er ny i den digitale verden. Der er mange ting at tage stilling til – fra valg af platform og produktniche til markedsføring og kundeservice. Men frygt ikke! I dette blogindlæg vil vi gå igennem de nødvendige skridt, du bør overveje, når du starter din webshop, samt give dig tips og tricks til at skille dig ud fra mængden.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en webshop?

En webshop er mere end blot en online version af en fysisk butik – den tilbyder kunderne en rund-om-uret adgang til dine produkter. Når du har besluttet dig for at starte en webshop, skal du forstå, at hele processen finder sted online, lige fra at se varer til betaling, hvorefter varerne leveres til kundens dørtrin. Uanset om man shopper fra en mobil, tablet eller computer, bør webshoppens brugeroplevelse være førsteklasses.

I dagens marked er der webshops, som hovedsageligt fokuserer på B2B eller B2C. Dog ser vi en stigende tendens hvor webshops bliver mere alsidige, som fx Elgiganten og nemlig.com, der betjener både erhvervskunder og almindelige forbrugere.

Planlægning er vigtigt: En dybdegående vejledning

Inden du springer direkte ind i webshop-verdenen, er det essentielt med en solid planlægning. At starte en webshop uden en velovervejet plan er som at bygge et hus uden fundament. Lad os bryde planlægningsprocessen ned i mindre dele:

Bestemmelse af niche og målgruppe:

Din niche er hjørnestenen i din webshop. Hvad vil du sælge? Til hvem? Er der et specifikt problem, du ønsker at løse med dine produkter? Ved at definere din niche skarpt, kan du lettere differentiere dig fra konkurrenterne og appellere direkte til din målgruppe. Overvej følgende spørgsmål:

      Hvilke produkter brænder du for?

      Er der en efterspørgsel på markedet?

      Hvem er dine potentielle kunder, og hvad søger de efter?

Budgettering:

Selvom at starte en webshop ofte kræver færre opstartsomkostninger end en fysisk butik, er det stadig nødvendigt med et klart budget. Overvej omkostningerne til:

      Webshopplatformen

      Lager og forsendelse

      Markedsføring

      Betalingsløsninger

      Eventuelle medarbejdere eller freelancere

Forundersøgelser:

Markedsanalyse: Undersøg størrelsen og væksten af dit potentielle marked. Hvor mange konkurrenter er der, og hvad tilbyder de? Hvad er efterspørgslen for dine produkter?

Konkurrenceanalyse: Identificér dine primære konkurrenter. Hvad gør de godt, og hvor kan du forbedre eller differentiere dig? Overvej også, hvilke markedsføringsstrategier de benytter, og hvordan du kan adskille dig.

Planlægningsfasen er også det perfekte tidspunkt at begynde at tænke på din branding. Hvordan vil du gerne, at kunder opfatter dit brand? Hvad er dine værdier, og hvordan kommunikerer du dem? Ved at have en klar vision fra starten kan du bygge en stærk brandidentitet, der vil skille dig ud fra mængden.

At hoppe direkte ind i e-handelsverdenen uden en solid plan kan være fristende, især med alle de værktøjer, der er til rådighed i dag. Men tiden og kræfterne brugt på planlægning nu vil uden tvivl betale sig i fremtiden, når du har en klar retning og undgår unødvendige fejltrin.

OBS.: Husk at sikre dig et CVR-nummer, hvis du planlægger at tage imod betalinger eller importere varer til salg. Også bankerne vil ofte kræve, at du har en erhvervskonto, især hvis du vil drive din webshop professionelt.

For at lette arbejdsbyrden kan webshop-integrationer være et kraftfuldt værktøj. De automatiserer mange af de rutineprægede opgaver, så du kan fokusere mere på at vokse og udvikle din forretning. Fra betalingsgateways til lagerstyring – der er integrationer, der kan optimere næsten enhver aspekt af at drive en webshop.

Når du ønsker at starte en webshop fra bunden

At starte en webshop helt fra bunden er en spændende rejse. Lad os slå det fast: At bygge en webshop fra bunden, dvs. kode det selv, kræver en dyb teknisk indsigt. Selvom du kan anskaffe en template og bygge ovenpå den, kræver det stadig tid og dedikation at udforme en effektiv webshop sådan.

En af de store fordele ved selv at kaste sig ud i at starte en webshop fra bunden er fleksibiliteten. Du har muligheden for at skræddersy hver detalje og forbedre din webshop kontinuerligt. Shopify, for eksempel, tilbyder et omfattende sæt værktøjer, som du kan tilpasse efter behov, og dækker essentielle aspekter ved opstart og drift af en webshop.

Når du vælger en færdig løsning til at starte en webshop

Er du ikke teknisk anlagt, men brænder for at starte en webshop? Så kan det være mere fordelagtigt at investere i en nøglefærdig webshop-løsning. Denne løsning fjerner det tekniske besvær og leverer en webshop, der ser professionel ud fra start. Men husk, fremtidige tilpasninger kan kræve ekspertise, så det er vigtigt at have det i baghovedet.

For dem, der ønsker at starte en webshop med denne metode, er Shoporama et fremragende valg. Platformen er fleksibel, let tilgængelig og kan skræddersys uden større tekniske udfordringer. Med et væld af funktioner og integrationer er det en solid løsning for enhver iværksætter.

Sådan vælger du den rigtige platform, når du vil starte en webshop

Når din planlægning er på plads, og du har en klar ide om din niche, budget og markedsanalyse, er det tid til at vælge den platform, hvor din webshop skal bygges. Dit valg af platform kan have stor betydning for din webshops succes, da det kan påvirke brugeroplevelsen, skalerbarhed og den generelle drift af din butik. Her er hvad du bør overveje:

Overblik over populære webshop platforme:

Der findes utallige e-handelsplatforme derude, hver med sine fordele og ulemper. Her er et kort overblik over nogle af de mest populære:

Shopify: Brugervenlig, med mange skabeloner og plugins. Passer godt til begyndere såvel som erfarne brugere.

WooCommerce: En WordPress plugin, der giver fuld tilpasningsevne. Ideel til dem, der allerede er fortrolige med WordPress.

Magento: En kraftfuld platform for større virksomheder med behov for avancerede funktioner og skalerbarhed.

Wix: Drag-and-drop bygger med e-handelsfunktioner, der er perfekt til mindre butikker eller dem, der ønsker en nem opstartsproces.

Fordele og ulemper ved de forskellige platforme:

Hver platform kommer med sin egen sæt af styrker og svagheder. Overvej, hvilke funktioner du har mest brug for, samt dit tekniske niveau. For eksempel er Shopify og Wix mere nybegynder-venlige, mens Magento kan kræve mere teknisk dygtighed.

Tilpasningsevne og skalérbarhed:

Hvordan ser din fremtidsvision for din webshop ud? Hvis du planlægger at vokse hurtigt eller tilføje mange produkter, vil du have en platform, der kan skalere sammen med dig. Overvej også, hvor nemt det er at tilpasse din butik med plugins, temaer og andre tredjepartsintegrationer.

Ved valg af platform er det også vigtigt at overveje omkostningerne. Nogle platforme kræver et månedligt gebyr, mens andre kan have transaktionsgebyrer eller omkostninger forbundet med plugins og udvidelser.

Husk, at dit valg af platform ikke kun skal opfylde dine nuværende behov, men også dem du forventer at have i fremtiden. Det kan være en stor udfordring at skifte platform senere, så det er værd at tage sig tid til at træffe det rigtige valg fra starten.

Dit valg af e-handelsplatform er fundamentet for din webshop, så det er essentielt at vælge en, der passer til både dine behov og din tekniske viden. Uanset hvilken platform du vælger, er det vigtigste at fokusere på at levere en fantastisk brugeroplevelse for dine kunder.

Grundstenene i at starte webshop: Domæne, hosting og mere

At have det rette domænenavn er det første skridt, når du vil starte en webshop. Efter at have sikret dit domænenavn (via DK Hostmaster for danske domæner), kommer den næste kritiske komponent: hosting.

Hosting kan betragtes som din webshops “digitale hjem”. Det sikrer, at din butik er tilgængelig 24/7, hvilket er vitalt for enhver, der ønsker at starte webshop med succes. 

Mange nybegyndere, der ønsker at starte på en webshop, vælger en kombineret pakke med både hosting og webhotel. Dette eliminerer ofte teknisk besvær og giver en smidig start på webshop-rejsen.

Når du beslutter at starte en webshop, er det vigtigt at fordybe sig i detaljerne og sørge for, at din platform og infrastruktur matcher dine forretningsmål. Med den rette forberedelse og forskning vil dit webshop-eventyr blive en succes.

At have den rette betalingsløsning er kernen, når du vil starte en webshop

For dem der ønsker at starte en webshop, er det uundværligt at integrere en pålidelig betalingsløsning. Denne såkaldte betalingsgateway sikrer en problemfri købsoplevelse for kunden ved at facilitere sikker betaling for de valgte varer eller tjenester. At vælge den korrekte betalingsgateway er en nøglefaktor for dem, der ønsker en succesfuld start på deres webshop.

Processen for betalinger i en webshop kan opsummeres således:

  1.     Kunder besøger din webshop.
  2.     De udvalgte produkter lægges i indkøbskurven, og kunden fortsætter til betaling.
  3.     Betalingsgatewayen aktiveres, og kunden indtaster sine betalingsoplysninger.
  4.     Disse oplysninger verificeres og godkendes.
  5.     Efter godkendelse modtager kunden en bekræftelse både på din webshop og via e-mail.
  6.     Pengene trækkes og sendes til din forretning.

For dem, der ønsker at starte en webshop, er det vigtigt at bemærke, at det at tilbyde mobile betalingsmetoder som MobilePay og Apple Pay kan være et stort plus. Dette kan gøre betalingsprocessen mere smidig for kunderne, hvilket øger chancen for salg.

Værdien af en god indløsningsaftale, når du vil starte en webshop

Udover betalingsgatewayen er indløseren et andet afgørende element i betalingsprocessen. Dette skridt sikrer, at betalingen ikke kun præsenteres korrekt for kunden, men også verificeres og godkendes korrekt.

For at sikre en succesfuld start på din webshop, bør du overveje følgende, når du vælger en indløser:

      Deres samarbejde med din valgte betalingsgateway.

    Support af diverse betalingsmetoder og valutaer.

      En transparent gebyrstruktur.

      Avancerede sikkerhedsprotokoller og værktøjer mod svindel.

      Den support og kundeservice de tilbyder.

      Eventuelle tilbud om abonnementsbetalinger.

Når du ønsker at starte en webshop, skal du huske, at din bank måske tilbyder indløsningstjenester. Men det er altid en god ide at sammenligne gebyrer og tjenester med dedikerede indløsere for at sikre, at du får mest muligt ud af din investering.

Import: Et must-know for dem, der ønsker at starte en webshop med internationale varer

Overvejer du at berige din webshop med internationale varer? Importregistrering bliver nøgleordet her. Hvis du derimod satser på at sælge ydelser, kan dette trin springes over. Når du er registreret, er du klar til at importere varer fra lande udenfor EU og dermed udvide din webshops sortiment.

Vær opmærksom på, at import af varer fra lande uden for EU indebærer en ekstra udgift i form af importmoms. Dette kræver en korrekt toldangivelse og efterfølgende en importangivelse til Toldstyrelsen. Og for dem, der vil starte en webshop med fokus på international handel, er det vigtigt at huske, at handel med lande uden for EU kan medføre yderligere afgifter og told.

Moms

Når ambitionen om at starte en webshop tager form, er momsregistrering en fundamental del af processen. Forventer du en omsætning på over 50.000 kr. indenfor det første år af din webshops drift, bør du sørge for at blive momsregistreret.

At registrere dig tidligt giver dig en fordel: muligheden for at udnytte momsfradrag på dine indkøb. Mens B2B-kunder kan trække momsen fra, vil B2C-kunder opleve en højere pris. Skønt nogle få brancher er undtaget, vil størstedelen, der ønsker at starte webshop, skulle navigere i momsens verden.

Regnskab og bogføring

Når du beslutter dig for at starte en webshop, er det afgørende at have et solidt regnskabssystem i baghånden. Det er essentielt at holde styr på alle de finansielle aspekter af din webshop, lige fra moms til skat.

Før du officielt går i gang med at starte din webshop og før du får dit CVR-nummer, er det klogt at vælge det rette regnskabsprogram. Det vil gøre det muligt for dig at drage fordel af fradrag i opstartsfasen og sikre, at alt er på plads fra dag ét.

Mens daglig bogføring kan synes unødvendigt, kan det stærkt anbefales for alle, der vil starte en webshop. Dette sikrer, at dagligt salg, indkøb og betalinger registreres korrekt. Med de rigtige digitale værktøjer kan du nemt automatisere disse processer, så du kan fokusere mere på at udvikle din webshop.

Din webshops troværdighed

For at sikre at din webshop ikke bare er en anden online forretning, men en troværdig platform, er der visse kriterier, du bør opfylde. Dine kunder skal nemt kunne finde centrale informationer om din virksomhed.

Følgende oplysninger skal være synlige, når man besøger din webshop:

      Dit virksomhedsnavn

      Kontaktinformation, herunder et direkte telefonnummer

      En direkte e-mailadresse (en simpel kontaktformular er ikke nok)

      Den fysiske adresse, hvor din virksomhed opererer fra

      Hvis forskellig fra den fysiske adresse, en postadresse

      Dit CVR-nummer, hvis det er relevant

      Desuden bør din webshop klart informere om produktdetaljer, klagemuligheder og præcise leveringsbetingelser.

At starte en webshop kræver mere end bare en god idé; det kræver også forståelse og overholdelse af de relevante regler og bestemmelser.

Start en webshop uden startomkostninger

Der findes et hav af platforme, der giver dig mulighed for at starte en webshop uden forudgående omkostninger. Selvom disse kan synes tiltalende ved første øjekast, kan der være skjulte omkostninger, såsom begrænset lagerplads eller obligatoriske annoncer.

Oftest vil en gratis webshop-version placere din butik under et underdomæne, hvilket kan signalere en mindre professionel tilgang. Hvis du er seriøs omkring at starte en webshop, kan det være en god ide at overveje en betalt løsning fra begyndelsen.

Før du tager springet og starter din webshop, er det vigtigt at undersøge og forberede sig. Overvej at søge råd fra etablerede webshop-ejere eller erhvervsrådgivere. Dette kan give dig uvurderlige råd om, hvordan du undgår potentielle faldgruber, og hvordan du bedst muligt forbereder dig på rejsen med din egen webshop.

FAQ om start af webshop

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En webshop er en digital platform eller hjemmeside, hvor virksomheder præsenterer og sælger deres produkter eller tjenester til kunder. Kunden kan gennemse produktsortimentet, lægge varer i en virtuel indkøbskurv, og afslutte købet ved at betale online. Efter betaling sendes varerne typisk fysisk til kunden eller leveres digitalt, afhængigt af produkttypen.

o   Formål

o   Sortiment

o   Forretningsplan

o   Erhvervskonto

o   Økonomistyring og bogholderi

o   Webshop-system og -infrastruktur

o   Lagerstyring

o   Betalingsmetoder og -integrationer

o   Fragtløsninger

o   Retur- og fortrydelsespolitikker

o   Kundesupport

o   Daglig vedligeholdelse og drift.

Selvom der kan være yderligere trin i webshop-oprettelsen, er de ovennævnte typisk de mest centrale – der er dog undtagelser, fx ved dropshipping. De første 10 punkter bør være på plads før lanceringen af din webshop.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her:

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Relateret kategorier